Nors vasara yra grilio sezonas, orai kartais pagadina reikalus – pavyzdžiui, staiga užklupusi audra su smarkiu lietumi. Ir nors žadėjome kepti žuvį ant grilio lauke išvažiavę į gamtą, teko planus pakeisti ir vakarienę pasiruošti ant grotelių orkaitėje.
kepta žuvis
12 straipsnių
Žuvis – vienas labiausiai vertinamų ir rekomenduojamų produktų. Ją nesudėtingai paruošti galima tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, o vasarą – ir ant grilio. Juolab, kad ant ugnies kepta žuvis įgauna savito dūmo skonio. Tačiau tam, kad žuvis tirptų burnoje, reikia žinoti ir kelias pagrindines jos paruoš...
Pateikiame tiek iš senų laikų išlikusių, tiek naujų 12 Kūčių patiekalų, pagardintų riešutais ir džiovintais vaisiais, bei tradicinio avižų kisieliaus ir aguonpienio receptų.
Jūrų vilkas – tai didelė ir labai skani žuvis. Žvejų teigimu, skaniausias jūrų vilkas yra rūkytas. Sako, jį su malonumu valgo net tiek, kurie apskritai nemėgsta žuvies.
Orkaitėje arba keptuvėje kepti tinkamos lydekos sveria iki 2 kg. Didesnės jau farširuojamos, nes jų mėsa yra kietesnė ir sausesnė.
Jei po šventinio maratono jaučiatės apsunkę ir planuojate mažiausiai savaitę krimsti tik salotų lapus, pateikiame jums išsigelbėjimą. Juk itin paprastai, sveikai ir be jokių riebalų žuvį galima iškepti druskoje!
Nors ant kalėdinio stalo dažniausiai patiekiamas milžiniškas kalakutas, kitas dažnas šventinių pietų pagrindinis patiekalas yra įdarytas karpis. Šį kartą KABLYS.lt dalijasi skaitytojo Evaldo atsiųstu karpio receptu, kuris skoniu turėtų nustebinti ne vieną.
Savaitgalį siūlome paskanauti žuvytės. Ant grotelių paruošta ji išsaugo turimas maistingas medžiagas ir yra sveikesnė.