Pilna receptų, kaip marinuoti ir kepti šašlykus, kokius daržovių ir mėsos iešmelius suverti. O kaip iškyloje ruošti bulves? Kokius receptu vadovautis, kad ant grilio ar lauže iškeptos bulvės taptų visos iškylos žvaigžde? Studijos picnic_lt vienas iš įkūrėjų ir virtuvės šefas Jonas Galinaitis dalijas...
keptos bulvės
15 straipsnių
Keptos bulvės – puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. O galima valgyti ir viena – kaip atskirą patiekalą su norimais padažais.
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
Žarijose keptos bulvės su sviestu jau tapusios tikra maisto gaminimo gamtoje klasika, tačiau planuojantiems pasimėgauti vasariškais orais ir pasikurti kepsninę, siūlome išbandyti dar vieną receptą – pažadame, bus ypač skanu.
Ruošiant patiekalus ant grilio, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais.
Keptos bulvės – puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų. Pagardintos rozmarinu, vyšniniais pomidorais, tikrai patiks net gurmanui. Keptas bulvbes ruoškite ir žiemos šventėms.
Maisto specialistė paaiškino, kokia bulvių nauda ir kaip apdorotas bulves valgydami tik pakenksite sau (77)
Bulvės mūsų mitybos racione – įprasta daržovė, tačiau, atrodo, jog lietuviai savo virtuvėse be jų negalėtų išgyventi. Akivaizdu, kad skaniausi tautiečių patiekalai – būtent iš bulvių. Kaip apdorotas bulves sveikiausia valgyti ir kokių gardžių patiekalų iš jų galite pasigaminti? Apie tai Delfi portal...
Sunku būtų rasti žmogų, ypač Lietuvoje, kuris nemėgsta patiekalų iš bulvių. Šis produktas, nors ir nelabai sveikas, bet iš tiesų yra universalus, o svarbiausia – labai skanus. Bulvės skanios pačios savaime – norint jas pagardinti, nereikia nieko ypatingo, tačiau egzistuoja nemažai receptų iš bulvių.
Artėjant Joninėms daugelis suka galvą, kaip sutikti šią vasaros šventę ir kokiais ypatingais patiekalais nustebinti susirinkusius svečius. Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo Jonines praleisti iškylaujant ir kartu su prekybos tinklu „Iki“...
Niekas negali atsilaikyti prieš aromatingas ir apskrudusias keptas bulves! Tačiau ne visiems pavyksta iškepti jas būtent taip.
Gaminimo laikas 10 min. Kepimo laikas 20 min. 5–6 bulvių 50 g ištirpinto sviesto Mėgstamų prieskoninių žolelių 50 g tarkuoto kietojo sūrio Žiupsnelio druskos Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ankstyvas ir gausus šviežių bulvių derlius šįmet sulaukia kaip niekada didelio pirkėjų susidomėjimo. Prekybos tinkluose šviežių bulvių per šiuos metus parduota net triskart daugiau nei pernai, o birželio mėnesį jos užėmė pirmą vietą tarp visų šviežių daržovių.
Vasarą ant grotelių lietuviai kepa tiek daržoves ir mėsą, tiek gurmaniškesnius maisto produktus, tačiau pats populiariausias pasirinkimas gana paprastas – bulvės. Pasirodo, kad jos puikiai tinka ne tik kaip garnyras ruošiant vakarienę namuose, bet ir kepant ant grotelių.
Prognozuojama, kad savaitgalis bus labai labai šiltas, tad kas gali būti geriau nei gaivių šaltibarščių dubenėlis?
Vasara toks metas, kai visos norime atsikratyti bent kelių nereikalingų kilogramų. Dietų pasirinkimas labai didelis, tačiau ir maisto pagundų karštuoju metų laikų taip pat netrūksta. Šį kartą siūlome tokią dietą, kuri neprivers jūsų badauti ir leis mėgautis angliavandeniais.
Jau rašėme, kad viena efektyviausių yra sriubų dieta. Tačiau vis dažniau moterys pasidalija gerais rezultatais po jogurto dietos.
Visos stengiamės, kad ant pietų ir vakarienės stalo mūsų namuose garuotų ir gardūs, ir sveiki patiekalai. Vaikus nuo greito maisto užkandinių laikome kuo toliau, tačiau kartais labai norisi kažko labai labai gardaus...