Greitai pagaminamas karštas užkandis – tortilijos su įdaru. O jis gali būti kokio tik užsigeidžiate – daržovių, mėsos ar pan. Šįkart tortilijų receptas su mėsos įdaru.
keptuvė
46 straipsnių
Keptuvė – indas, skirtas gaminti maistą ant ugnies, kaitros, orkaitėje ar kepsninėje.
Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią
Čeburekų receptas neturintiems laiko – tokie skanūs, kad nespėsite kepti
Pasakiško skonio sultingi ir traškūs kotletai – Eliza pataria, kaip gaminti, kad ir virtuvė liktų švari, ir laiko sutaupytumėte
Kaunietė kviečia pasigaminti tinginių lazaniją: ji net skanesnė už tradicinę, o gaminti – kur kas paprasčiau
Puodus ir keptuves naudojame kasdien, bet net įsigiję itin kokybiškus, turėtume atkreipti dėmesį, ar jie nors truputį nenusidėvėję. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad neapdairiai elgiantis, galime pakenkti savo ir artimųjų sveikatai, tad pirmiau...
Paaiškino, kada tefloninės keptuvės gali pakenkti sveikatai ir patarė, ko niekada su jomis nedaryti (3)
Kiek teflono suvalgau vakarienei ir kiek kancerogeniškos yra neprisvylančios keptuvės? Ar iš tikrųjų žmogus, kasdien gaminantis maistą ant teflono, statistiškai reikšmingai padidina vėžio riziką? Kokio proceso metu teflonas patenka į maistą – kaitinant keptuvę ar su pažeisto teflono sluoksnio atplai...
Vištienos kotletukus patogu gaminti šeimai, nes juois noriai valgys ir vaikai, ir suaugusieji. Šie kotletai – su ypatingu įdaru. Patiekite vištienos kotletus su šviežių daržovių garnyru.
Genialus triukas iš „TikToko“, po kurio sena keptuvė atrodys kaip nauja – šį būdą naudoja ir virtuvės šefai (4)
Vargu ar kiltų noras ginčytis, jei pasakytume, kad keptuvė nepridegančiu paviršiumi – vienas geriausių pagalbininkų virtuvėje, padedantys nesusidurti su tokia bėda kaip svylantis maistas. Deja, ilgainiui daiktai susidėvi, tad ir keptuvė – ne išimtis: su laiku jos paviršius susibraižo, na, o kai taip...
Karštas kukurūzų padažas traškučiams – puikus pasirinkimas vakarėliui ar gimtadieniui. Neabejojame – naujas skonis jums tikrai patiks. Karštą kukurūzų padažą traškučiams patiekdami apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Dešrainiai su jogurtu ir feta – taip ir norisi išbandyti naują skonį. Ypač pravers, jei laiką leidžiate gamtoje. Dešrainius su jogurtu ir feta pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Reikia užkandžių? Gaminkite pyragėlius su troškintais kopūstais ir grybais. Jau ne kartą įrodyta, kad sluoksniuotos tešlos gaminiai puikiai pateisina lūkesčius. Iškeptus pyragėlius su troškintais kopūstais ir grybais papuoškite krapais
Egzistuoja daugybė būdų ir priemonių nešvariems indams išplauti. Tačiau niekas nesukelia tiek galvos skausmo, kiek prikepusios keptuvės plovimas. Daugelis žmonių įsitikinę, kad su atspariais nešvarumais susidoroja tik specializuota buitinė chemija. Iš tikrųjų tai ne visai tiesa. Yra daugybė gana vei...
Miltiniai blynai – patys paprasčiausi, o taip gardu. Skaniausi – kai ką tik ištraukti iš keptuvės. patiekite miltinius blynus su mėgstamomis uogomis.
Vargu ar kiltų noras ginčytis, jei pasakytume, kad keptuvė nepridegančiu paviršiumi – vienas geriausių pagalbininkų virtuvėje, padedantys nesusidurti su tokia bėda kaip svylantis maistas. Deja, ilgainiui daiktai susidėvi, tad ir keptuvė – ne išimtis: su laiku jos paviršius susibraižo, na, o kai taip...
Ar žinote tą jausmą, kai virtuvėje nėra kur kojos pastatyti, nes viskas užgrūsta įvairiausiais rakandais: nuo puodų, puodelių, keptuvių, prikaistuvių iki samčių ir rėčių. Tai kokia išeitis? Viskas labai paprasta – tereikia išsirinkti kokybiškus, ilgaamžiškus ir kelias funkcijas atliekančius virtuvės...
Gavus vaikino dovaną gimtadienis virto blogiausia diena per metus: buvo gėda ir prieš tėvus, ir prieš draugus (184)
Tokia situacija, kuri įvyko tarp manęs ir mano vaikino, tiesiog išmušė iš vėžių. Nežinau, kaip reaguotumėt jūs, bet gal pasidalintumėt savo nuomone komentaruose.
Tikriausiai daugelis esame susidūrę su situacija, kai mėsos ruošimas tampa ne švente, o tikru iššūkiu. O perkepęs didkepsnis tikrai nesuteikia džiaugsmo. Ką reikia daryti, kad namuose paruoštumėte restorano lygio steiką?
Įvardinti pavyzdžiai, kaip puodų ir keptuvių prekybininkai gali mus apgaudinėti sukurdami dvigubo dugno iliuziją (6)
Puodai ir keptuvės yra vieni svarbiausių virtuvės atributų. Todėl labai svarbu išsirinkti tinkamus ir ilgai tarnausiančius indus. Kaip iš gausybės puodų ir keptuvių parduotuvėse išsirinkti geriausius? Kiek keptuvių reikėtų turėti savo virtuvėje? Kaip išsirinkti geriausius indus ir kaip juos prižiūrė...
Įsisenėjęs degėsių sluoksnis ant indų ne tik gadina išorinę daikto išvaizdą, bet ir trukdo naudoti jį visu efektyvumu. Problema ta, kad panaikinti nuo keptuvės dugno keletą metų besikaupusį degėsių sluoksnį nėra taip paprasta.
Taip nutinka net geriausiems – maisto ruošą pertraukia vaiko klegesys kitame kambaryje arba „Zoom“ skambutis, o sugrįžus į virtuvę pasitinka pridegęs puodas. Jei manote, kad po tokios nelaimės teks atsisveikinti su mylimu virtuvės rakandu, turime gerų žinių – įgudusios šeimininkės žino paprastų būdų...
Gauti puikios kokybės jautienos šiandien – ne problema, tad pravartu pasidomėti skirtingais jos paruošimo būdais. Kiekvienas jų tinkamas vis kitai jautienos daliai.
Skanūs kotletai yra populiariausias namų patiekalas. Gan greitai ir paprastai paruošiami, mėsiški, sotūs... Ko daugiau reikia? Tik vieno: kad jie būtų paruošti be klaidų.
Tinkamai prižiūrimos keptuvės gali tarnauti kone visą gyvenimą. Bet šiurkščiai valomos ir netinkamai kaitinamos net ir pačios geriausios suirs per kelis mėnesius.