Kalbėdami apie saugumą virtuvėje, dažnas įsivaizduojame elektros, dujinius prietaisus, jų panaudojimą ir tinkamą elgseną su jais. Ir gan retai susimąstome, kokie pavojai tyko, pavyzdžiui, ant keptuvės gaminant maistą, jei įkaitinsime ją per aukšta temperatūra ar dėsime maistą į indus su kenksmingais...
keptuvės
7 straipsnių
Restoraninės kultūros ištakos siejamos su Prancūzijos revoliucija. Iki revoliucijos geriausi šalies šefai kulinarijos stebuklus kurdavo aristokratų dvaruose. Tačiau, kadangi didelė dalis kilmingųjų per revoliuciją buvo giljotinuoti ar neteko savo ankstesnės padėties, šefai buvo priversti ieškotis na...
Maistui skonį suteikia ne tik ingredientai ar prieskoniai, bet ir indai, kuriuose maistas ruošiamas. Dėl savo kepimo ir skrudinimo savybių ypatingai vertinami nerūdijančio plieno indai, tačiau naudojantys juos pirmus kartus susiduria su keliais iššūkiais.
Tikrai nesinori kas rytą gramdyti iš keptuvės prisvilusios kiaušinienės. Viliojanti alternatyva – nesvylančios keptuvės, tik ar jos nekenksmingos sveikatai?
Kiek laiko reikėtų laikyti keptuves? O peilius arba pjaustymo lenteles? Pasirodo, galiojimo laiką virtuvėje turi ne tik pienas ir kiaušiniai. Daugelio virtuvės įrankių galiojimo laikas stebėtinai trumpas, o jam pasibaigus jie tampa netinkami naudoti. Įrankiai, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, gali...
„Kai papučia vėjas, taip gražiai skamba, žmonės sako, kaip karilionas“, – sakė Vytautas Balčius iš Myžonių kaimo, rodydamas savo keptuvių medį.
Mėgstate bulves? Juk turgelyje jau galima įsigyti šviežutėlių! Tuomet siūlome pasigaminti bulvių plokštainį su varške.