Kalbant apie valymą, indų ploviklis yra kone pagrindinis kiekvienų namų elementas. Juo ne tik plaunami indai, bet ir valomos riebalų dėmės nuo drabužių, vonios kambarys, virtuvės spintelės.
ketaus keptuvė
5 straipsnių
Kalbėdami apie saugumą virtuvėje, dažnas įsivaizduojame elektros, dujinius prietaisus, jų panaudojimą ir tinkamą elgseną su jais. Ir gan retai susimąstome, kokie pavojai tyko, pavyzdžiui, ant keptuvės gaminant maistą, jei įkaitinsime ją per aukšta temperatūra ar dėsime maistą į indus su kenksmingais...
Ketaus puodai – virtuvės klasika. Juos naudojo mūsų seneliai, o šiandien moderni šių puodų versija grįžta į virtuvę. Ketaus puodo įsigijimas gali tapti didelės meilės pradžia, kuri lems, kad iš kitų medžiagų pagaminti puodai liks nuošalyje.
Prie keptuvės svylantis maistas – ne tik eilinėms šeimininkėms, bet ir virėjams profesionalams kartais iškylanti problema. Jei teigiate, kad jums ji nepažįstama, vadinasi, retai gaminate. Prie keptuvės gali prikibti ir pridegti bet kuris produktas, ir taip nutinka ne todėl, kad esate nemokša.
Ar pamenate tokias senovines ketaus keptuves, kuriose vaikystėje mamos kepdavo grybukus, voveraites ir gaidelius? Tai buvo mano skaniausias vaikystės desertas. Jokie pyragai, tortai ir sausainiai negalėdavo pralenkti šių nuostabių pyragėlių tešlos.