Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
kimči
3 straipsnių
Sveikatai palankus ir subalansuotas mitybos racionas neįsivaizduojamas be šviežių daržovių. Tiesa, šaltuoju metų laiku jų rasti sunkiau, todėl skirtinguose pasaulio kraštuose žmonės pradėjo kurti įvairius būdus daržovėms konservuoti. Taip gimė ir kimči – fermentuotų daržovių patiekalas, kurio istori...
Dažno lietuvio supratimas apie rytų Azijos virtuvę baigiasi vienu patiekalu – sušiais. Tačiau didžiųjų Tokijo ir Seulo megapolių diktuojamos populiariosios kultūros mados į mūsų restoranų meniu atneša naują azijietiško maisto bangą. Okonomiyaki blynai, kimči kopūstai ar korėjietiška traški vištiena ...