Nesvarbu, ar perkate maistą specializuotose parduotuvėse, ar užsukate apsipirkti į paprastus prekybos centrus, tikriausiai matėte lentynas, užstatytas spalvingais kombučios buteliukais ir egzotiškaisiais kimči. Apie kefyrą net neverta kalbėti, kuris mūsų šalyse yra paplitęs nuo seno ir iš esmės nėra...
kimči
4 straipsnių
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Sveikatai palankus ir subalansuotas mitybos racionas neįsivaizduojamas be šviežių daržovių. Tiesa, šaltuoju metų laiku jų rasti sunkiau, todėl skirtinguose pasaulio kraštuose žmonės pradėjo kurti įvairius būdus daržovėms konservuoti. Taip gimė ir kimči – fermentuotų daržovių patiekalas, kurio istori...
Dažno lietuvio supratimas apie rytų Azijos virtuvę baigiasi vienu patiekalu – sušiais. Tačiau didžiųjų Tokijo ir Seulo megapolių diktuojamos populiariosios kultūros mados į mūsų restoranų meniu atneša naują azijietiško maisto bangą. Okonomiyaki blynai, kimči kopūstai ar korėjietiška traški vištiena ...