Ko gero, pati gausiausia maisto mylėtojų grupė, feisbuke visus burianti po „Kirvio Koto turnyro“ vėliava, įrodė esanti draugiškiausia ir sukvietė savo narius į pikniką. Beje, jau antrą savo istorijoje. Nutarę, kad receptais bei jų istorijomis dalytis smagu, bet dar šauniau tai daryti gyvai, grupės į...
kišas
9 straipsnių
Šiais laikais net ir karaliai vertina paprastumą. Paprasta – dar nereiškia, kad prasta. Pavyzdžiui, naujojo Jungtinės Karalystės monarcho Karolio III oficialiu karūnavimo patiekalu tapo kišas, kuris gaminamas iš visai nebrangių produktų. Jį Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai nesunkiai kie...
Ar jau pradėjot galvoti apie šventinį meniu? Man dar trūksta kelių žingsnių, bet jau iškart žinau, kad nenorėsiu savęs įdarbinti šeimininkute 24/7. Ruošiant valgomas Kalėdų dovanas, Kūčių ir Kalėdų rytą apsikrauti noriu mažiausiai – į trasą eis tai, ką galima pasiruošti iš anksto. Kišas – vienas tok...
Labai mėgstu šį grybų kišą. Tai vienas iš tų patiekalų, kai nesinori nieko mėsiško, bet vis vien norisi sočiai pavalgyti. Kišą pagaminti visiškai nesudėtinga – pasiruošiate tešlą, o kai tešla šąla, pasiruošiate įdarą. Telieka suformuoti kišo pagrindą, supilti įdarą ir iškepti orkaitėje. Nepavykti ne...
Naujuosius metus pradėkite ypatingai – namiškius nustebinkite gardžiais vėlyvaisiais pusryčiais (10)
Už gardžią Naujųjų sutikimo vakarienę geriau gali būti tik dar gardesni vėlyvieji pusryčiai pirmąją metų dieną. Kad nauji metai prasidėtų pakiliai, svarbu tinkamai pradėti dieną: gražiai paserviruoti stalą bei pasigaminti madingus ir visų taip pamėgtus vėlyvus pusryčius, kurie pradžiugins ne tik jus...
Kas jau kas, bet maistas prancūzams – tarsi atskira meno šaka, meilės kuriai mokoma nuo mažų dienų. Ir valgyti pastarieji mėgsta ne tik uždarose patalpose – vos žemę paliečia pirmieji vasariškos saulės spinduliai, prancūzai skuba krautis pintines ir pirmyn į parkus. Nenuostabu, kad piknikų pirmtake ...
Nebeturite idėjų ką paruošti pusryčiams, o įprastos kiaušinienės jau pabodo? Išbandykite prancūziškąjį kišą! Kiaušinienė tešloje. Sotu bei skanu, o ir likusį kišą drąsiai įsidėsite pietums. Jis valgomas tiek karštas, tiek šaltas.
Nusižiūrėjau panašų receptą iš Jamie Oliverio. O vieną dieną šaldytuve kaip tik radau smidrų ir prisiminiau jo pyragą su bulvėmis bei taip gražiai išrikiuotais skaniaisiais smidrais. Šis receptas ne visai pagal Oliverį, bet panašus.
Savaitgaliais, kai nereikia strimgalviais lėkti į darbus, galima ramiai pasimėgauti karališkais pusryčiais. Šį rytą siūlome išbandyti prancūzišką kišą. Tiesa, vargu ar daugelis norėtų savo pusryčių laukti ilgai, tad originalų receptą palengvinome.