kk-projektas-sviezias

20 straipsnių

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Jei vasaros metu šviežios daržovės ir vaisiai užima didelę mūsų maisto raciono dalį, tai apie šių produktų naudą nereikėtų užmiršti ir atėjus rudeniui – laikui, kai organizmui reikia vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Tačiau išsirinkti šviežius vaisius ir daržoves, o, svarbiausia, juos tokius išlai...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Nors žuvies bei jūros gėrybių asortimentas išties platus, mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad šių produktų lietuviai vis dar suvalgo gerokai mažiau, nei reikėtų. O juk žuvį pasigaminti galima išties įvairiai – kepti, troškinti ar mėgautis kitais jos patiekalais. Vienas iš jų – abejingų nepali...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Gardžių ir šviežių uogų laukiame beveik visus metus, tačiau įvairiausiomis gamtos gėrybėmis pasimėgauti galima labai trumpai – vos kelis mėnesius. Traukiame senus močiutės užrašus, naršome interneto platybėse ir mėginame tolimame atminties kampelyje atrasti tą gardžiausią mamos uogienės receptą. Tik...

Kornelija Jasiūnaitė, Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Kodėl braškės nėra sodinamos į mums įprastas žemėje iškastas lysves? Stebisi kone kiekvienas, pirmą kartą užsukęs į įmonės „Dehidra“ braškių ūkį visai netoli Vilniaus, Širvintų rajone. Čia saldžiosios braškės noksta tiesiog kybodamos ore. Kaip pasakoja braškių ūkio komercijos vadovas Tadas Žirgulis,...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Bulvės lietuvių mitybos racione – įprasta ir mėgstama daržovė. Dažnas pasakys – be šios daržovės tiesiog neįsivaizduoja savo kasdienės lėkštės. Akivaizdu, kad skaniausi tautiečių patiekalai – būtent iš bulvių. Jos vis dar išlieka ir mėgstamu garnyru tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek prie šaltiba...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Daugelis žinome, kad vaisiai privalo mūsų lėkštėse atsirasti kasdien. PSO rekomenduoja kasdien suvalgyti maždaug 2–3 porcijas vaisių. Regis nėra labai daug, tačiau retam pavyksta šį kiekį pasiekti. Pavasaris toks metas, kai šviežių vaisių, uogų labai norime, tačiau iki savo derliaus reikės luktelėti...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Retkarčiais atrasti laiko ir pasimėgauti lėtais pusryčiais turėtų kiekvienas. Daugumai jau pažįstama iš Anglijos atkeliavusi brunch arba kitaip vėlyvųjų pusryčių idėja savo šaknis įleido ir mūsų kraštuose. Kavinės ir restoranai savaitgaliais kviečia skirti laiko sau, niekur neskubėti bei mėgautis ga...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Klientų diena, kurią minime kovo 19 dieną, svarbi tiek verslo sektoriui, tiek ir mums, klientams, kurie kiekvieną dieną kažką perkame ar naudojamės įvairiausiomis paslaugomis. Galima sakyti, šiandien sunkiai rasi žmogų, kuris nėra klientas. Įmonėms ši diena taip pat svarbi, juk klientai yra viena sv...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Nors Lietuvoje daržininkystė turi labai gilias šaknis, visgi pastarosios kartos šiek tiek atitolo nuo savo daržo puoselėjimo ir visas norimas gėrybes randa prekybos centruose. Lina Liubertaitė, tinklaraščio „Geltonas karutis“ autorė, sako, kad dabar egzistuoja ir nauja tendencija – daržas kaip hobis...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Kartu su pavasariu į prekybos centrus atkeliavo ir šviežias derlius. Projekto „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“ laidų vedėja Kornelija Jasiūnaitė apsilankė viename sostinės prekybos centrų ir apsižvalgė, kokių gi šviežių daržovių ir vaisių jau galima rasti parduotuvių lentynose.

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Nors už lango akis dar džiugina žiemiški vaizdai – prasidėjęs paskutinis žiemos mėnuo sufleruoja, kad netrukus sulauksime pavasario, o jam artėjant po truputį pradedame rūpintis ir išvaizda, ir sveikata: imame atidžiau stebėti savo maisto racioną. Pavasaris daugeliui asocijuojasi su šviežumu, o ši t...