Kombucha

8 straipsnių

26 и 27 июля в Ужуписе (район Вильнюса), в Ужупском инкубаторе искусства, состоится фестиваль комбучи (чайного гриба). Во время фестиваля можно будет не только ознакомиться с техникой присмотра за чайным грибом, но и послушать музыку, пишет madeinvilnius.lt.

Pernai metais organzavome pirmąjį kombuchos festivalį, kuris sulaukė labai didelio susidomėjimo, todėl nusprendėme, jog kombuchos festivalis gali tapti nauja blaivia miestiečių švente. Nors kombucha bei jos gėrimai šturmuoja parduotuvių lentynas, vis dar sklaido labai daug mitų apie gyvąjį grybo gėr...

Elin McCoy

Tai bent dešimtmetis išpuolė vynui – tiek gerąja, tiek blogąja prasme. Praėjusį dešimtmetį kilo visuotinis susirūpinimas klimato kaitos poveikiu vynui. Susirūpinimas niekur nedings, ypač po 2019 m. svilinančių karščio bangų Prancūzijoje ir katastrofiškų gaisrų Sonomoje (Kalifornija) ir Pietų Austral...

Fermentuoti maisto produktai – vienas populiariausių šių dienų probiotikų šaltinių. Probiotikai didina sklandžiam virškinimui užtikrinti būtinų gerųjų bakterijų kiekį, gerina širdies ir kraujagyslių bei imuninės sistemų būklę. „Healthy and natural world“ pateikė fermentuotų maisto produktų sąrašą, g...