kombučia

29 straipsnių

Roma Macijauskaitė

Gėrimas, kurį gurkšnoti rekomenduoja ir gydytojai dietologai, – kombučia. Porą metų šį gėrimą namuose gaminanti maisto tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė Eliza Bielinė išbandė įvairiausius skonius ir rado sau labiausiai patinkantį. Moteris kviečia ir kitus pasigaminti kombučios – gazuotos arba...

2024.02.19 21:33
Brigita Ragickaitė

Šį mėnesį kaip ir neišlaidavau, bet pinigai kažkur dingo. Turbūt dažną yra aplankiusi ši mintis – ypač tokiu metu, kai maisto produktai ir energija brangsta sunkiai pavejamu tempu. Natūraliai kyla minčių apie taupymą, bet mėnesio išlaidų sąraše nematyti nieko, ko būtų lengva atsisakyti. Bet ar tikra...

2022.10.23 21:20

Šį antradienį ir trečiadienį vilniečius bei miesto svečius vėl kvies Kombučios festivalis. Renginys organizuojamas jau trečiąjį kartą ir kaip įprasta, vyks Užupio meno inkubatoriuje. Jo kieme įsikurs mugė, kurioje gaminius pristatys visi didieji Lietuvos kombučeriai, svečiai iš užsienio bei namudini...

2022.07.26 18:12
Elžbieta Kriaučiūnaitė

Vasara – tai laikotarpis, kai mėgaujamės ne tik šviežiomis uogomis ar daržovėmis, bet ir įvairiais gaivinančiais gėrimais. Vienas iš jų – Azijoje išpopuliarėjęs gėrimas, gavęs kombučios vardą. Tiesa, šį gėrimą galima pasigaminti ir namų sąlygomis. Tad kuo kombučia skiriasi nuo kitų vasariškų gėrimų,...

2022.07.25 20:21
Rasa Jakubauskienė, Vikonda

Kombučia – tūkstančius metų pasaulyje skaičiuojanti iš Kinijos kilusi natūraliai fermentuota arbata, kuri nepelnytai buvo pamiršta. Tačiau pastaraisiais metais šis gėrimas vėl išgyvena renesansą. Jį įprastai renkasi žmonės, besirūpinantys savo savijauta, suprantantys jos teikiamą naudą. Nebūtina ger...

2022.05.30 09:59