Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi naujo deserto receptu. Ne bet kokio – kokosinio tiramisu. Įspūdingai atrodantis desertas, nepakartojamas ir jo skonis. Toks šis kokosinis tiramisu.
kondensuotas pienas
127 straipsnių
Kondensuotas pienas – karvės pienas, iš kurio pašalinta dalis vandens. Populiariausias yra saldintas kondensuotas pienas, savo sudėtyje turintis daug cukraus. Pastaruoju metu abi sąvokos naudojamos sinonimiškai. Saldintas kondensuotas pienas yra labai tirštas; įpakuotas skardinėse neatidarius gali išsilaikyti iki ketverių metų. Toks pienas yra dažno saldaus patiekalo sudėtinė dalis JAV, Indijoje, Argentinoje, Brazilijoje, Europoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Kai kur ši pieno rūšis maišoma su kava ir arbata.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi plikytų sausainių su varškės kremu receptu. Pavyks, jei laikysitės recepto eigos. Plikyti sausainiai su varškės kremu – tikra švenčių stalo puošmena.
Bananų spurgos – ypač lengvai ir paprastai paruošiamas desertas. Spurgas pagaminsite vos iš dviejų ingredientų. Greitai iškepusias bananų spurgas beliks apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
Dar vienas receptas sveikesnei virtuvei – džiovintų abrikosų kamuoliukai. Itin greitai pagaminami, be to, jų nereikia kepti. Paruoštais abrikosų kamuoliukais galite vaišintis iškart.
Šis pyragas su varške mėgiamas dėl trapumo ir minkštumo derinio. Trapi išorė ir palaimingas kvapnus varškės įdaras kuria tobulą desertą. Tokį varškės pyragą negėda ir svečiui paduoti.
Turbūt žinote ne vieną tinginio receptą, o šįkart siūlome pasigaminti tinginio rutuliukus. Dar daugiau šokolado, dar daugiau skonio. Tinginio rutuliukus laikykite šaldytuve.
Tortas „Napoleonas“ gaminamas ypatingomis progomis. Nes tai ypatingas desertas. Gaminimas užtrunka, tačiau vertas kiekvienos minutės. Tortą „Napoleoną“ dekoruokite mėgiamomis uogomis, šokoaldu.
Jei kartais susizgribote, kad norite išskirtinio deserto, – gaminkite šiuos šokoladinius saldainius. Užtruksite tik 10 minučių! Tereikės vos kelių ingredientų, ir galėsite mėgautis burnoje tirpstančiais naminiais šokoladiniais saldainiais.
Tinginys – desertų desertas. Kvapnus, gardus, tirpstantis burnoje ir maloniai nuteikiantis gomurį. Pagamintą tinginį įdėkite į šaldytuvą.
Ieškantiems sveiko ir gardaus deserto recepto kviečiame išbandyti burokėlių pyragą. Drėgnas, gaivus ir itin aromatingas. Burokėlių pyragą patiekite apšlakstytą kondensuotu pienu.
Ne kartą teko girdėti: Napoleono tortas – ne man, aš tikrai nemoku jo gaminti. Tokiu atveju išbandykite šį receptą. Ir paprasčiau, ir greičiau, o skoniu nenusileis virtuvės asų tortui. Prieš pjaudami Napoleono tortą kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Šis pyragas yra labai minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis receptas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausių, nes pyragas tiesiog negali nepavykti.
Vieni žinomiausių saldainių, kuriuos namų kulinarės norėtų atgartoti – „Rafaelo“. Bet tam, kad padarytum juos kuo panašesnius į tikrus, paprastai reikia nemenkai pavargti. Yra vienas paprastesnis būdas.
Kepti šiuos sausainius išties smagu, o natūraliomis burokėlių ir morkų sultimis dažyti sausainiai atrodo kaip tikri persikai.