konditerė

18 straipsnių

Roma Macijauskaitė

„Kokios Velykos be velykinės bobos“, – sako konditerė ir maisto tinklaraštininkė Elžbieta Monkevič. Ekspertė turi ne vieną jos receptą, tačiau kaskart išbando ir naujų šio kepinio variantų. Ir šventėms Elžbieta kepa ne po vieną bobą – nes puikiai tinka ne tik ant stalo padėti, bet ir dovanoti. Šiame...

Ieško darbuotojų
Nuo karo pasprukusi Olga: mes laimėsime ir bus labai sunku, tačiau esame tvirta tauta – atsigausime ir pastatysime naują Ukrainą
Roma Macijauskaitė

Įmonių grupės „Amber Food“ restoranuose dirba daugiau nei 120 Ukrainos piliečių. Ir visi jie vienokiu ar kitokiu būdu pajuto karo siaubą, sako įmonių grupės direktorius Gediminas Balnis. Nuo karo pradžios įmonių grupė jau įdarbino 6 iš Ukrainos atvykusius žmones. Tiesa, šeši ukrainiečiai prasidėjus ...

Talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje Pastry ART pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“ Štutgarte. Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžosi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių. Pastry ART...

Toma Miknevičienė

Sostinėje jau geras pusmetis tarp gurmanų iš lūpų į lūpas sklando saldi legenda apie nepaprastą desertą. Daugeliui vaikystės prisiminimus sužadinančiu pavadinimu „Ežiukas rūke“ pakrikštyto deserto galima paragauti virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko restorane „Amandus“. Kartu su šefu šį vien jau sav...

Rasa Strimaitytė

Pirmą kartą „geriausiu pasaulio konditeriu“ išrinkta moteris. Šį titulą organizacija „Les Grandes tables du monde“ (Didieji pasaulio restoranai) skyrė prancūzei Christelle'ai Brua. 41-erių konditerė dirba konditerijos šefe Paryžiaus restorane „Prie Catelan“, kuris „Michelin“ gide įvertintas trimis ž...