Nuolatinis galvojimas apie galimas alergijas, maisto produktų netoleravimą, gamtos apsaugą, energijos sąnaudų mažinimą, gyvulinės kilmės produktų keitimą augaliniais – tvarumas konditerijoje gali atrodyti kaip iš tiesų sudėtingas, daug laiko ir pastangų reikalaujantis procesas. Vis tik, ne vieną per...
konditerė
18 straipsnių
„Kokios Velykos be velykinės bobos“, – sako konditerė ir maisto tinklaraštininkė Elžbieta Monkevič. Ekspertė turi ne vieną jos receptą, tačiau kaskart išbando ir naujų šio kepinio variantų. Ir šventėms Elžbieta kepa ne po vieną bobą – nes puikiai tinka ne tik ant stalo padėti, bet ir dovanoti. Šiame...
Tūkstantinę auditoriją socialiniuose tinkluose subūrusi Sonata svajoja vestuvėms pagaminti tortą pagal naujausią mados klyksmą (2)
Nors iki vasaros dar beveik keturi mėnesiai, pasiruošimas vestuvių ir kitų švenčių sezonui įsibėgėja. Su tuo sutinka ir daugiau nei 20 tūkstančių sekėjų instagrame turinti „Sweet Spot Pastry“ įkūrėja, konditerė Sonata Šalkauskaitė. Ji tinklalaidėje „Ar valgoma?“ dalijasi tiek auksiniais patarimais p...
Konditerės Viktorijos kelias nuo svajonės iki savo verslo – ryžosi tik po skaudžių asmeninių išgyvenimų (2)
Pasaulyje, kupiname nuolatinio skubėjimo, kur laikas yra svarbiausias dalykas, atsiranda kulinarinės mados, kurios žada pasotinti ir pradžiuginti skonio receptorius. Pastebėjusi, kad žmonėms patinka įvairioms progoms užsisakyti užkandžių ir saldumynų, Viktorija Greičiuvienė (37 m.) prieš 4 metus įkū...
Prieš didesnes šventes ar ypatingas progas Kretingoje įsikūrusioje kepykloje – tikras karštymetis: šakočių kepėja Irena Žvirblienė mikliai sukasi prie dviejų krosnių, kur vienu metu kepa po kelis šakočius. Burnoje tirpstantys sviestiniai šakočiai pelnę gerą vardą ir jų meistrei, ir įmonei: smaližiai...
Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė jau ne kartą dalijosi aukso fondo vertais receptais. Juos palangiškė paveldėjo iš močiutės, tėvelių. Čia rasite nuodėmės vertą desertą su uogomis. Šiame tekste – Zinos atgaivintas plikytos tešlos tortas, kurį prieš pusšimtį metų galėjai rast...
Pandemijos metais kilęs netikrumas bei karantino laikotarpis nemažai žmonių privertė susimąstyti apie savo darbą. Vėliau prasidėjo profesijų keitimo banga, atvėrusi daugybę naujų kelių ir galimybių žmonėms, anksčiau gyvenusiems rutinoje. Panašiai nutiko ir beveik 3 dešimtmečius konditere dirbusiai R...
Gabriela Blaževič desertų gamybą pamilo dar mokyklos laikais, tačiau konditerės keliu pasuko tik baigusi pedagogikos mokslus ir išbandžiusi ne vieną kitą veiklą. Šiandien moteris neįsivaizduoja savęs kitoje specialybėje, nes tik konditerija jai suteikia pilnavertiškumo jausmą. Akį prikaustančiomis i...
Nuo karo pasprukusi Olga: mes laimėsime ir bus labai sunku, tačiau esame tvirta tauta – atsigausime ir pastatysime naują Ukrainą (1)
Įmonių grupės „Amber Food“ restoranuose dirba daugiau nei 120 Ukrainos piliečių. Ir visi jie vienokiu ar kitokiu būdu pajuto karo siaubą, sako įmonių grupės direktorius Gediminas Balnis. Nuo karo pradžios įmonių grupė jau įdarbino 6 iš Ukrainos atvykusius žmones. Tiesa, šeši ukrainiečiai prasidėjus ...
Nors ir saldus tas Jūratės Gulbinienės verslas, tačiau pati jo istorija neprimena pasakos. Savo vardo individualios įmonės savininkė, konditerijos gaminius parduodanti per tris dešimtmečius, sukaupė įvairių patirčių, bet niekada nepasidavė.
Talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje Pastry ART pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“ Štutgarte. Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžosi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių. Pastry ART...
Ugnė Bubnaitytė – realus pavyzdys, kaip galima sėkmingai išnaudoti emigracijoje praleistus metus. Kol vieni dūsauja, jog yra priversti lenkti nugarą, ši moteris vos atvykusi svetur viską semia pilna sauja.
Garsūs šalies šefai – „Sugamour“ konditerė Ekaterina Buldakova ir „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas – pristatė tikrą šventinę pasaką: desertus, įkvėptus ypatingų interjero detalių.
Konditerija susižavėjusios kaunietės savo kuriamus stebuklus pasiruošusios parodyti visam pasauliui (15)
Jau kitą savaitę – lapkričio 22–29 d. į Nacionalinę šefų rinktinę susibūrę mūsų šalies profesionalai su geriausiais iš geriausių susigrums pasauliniame kulinarijos čempionate „Culinary World CUP“. Atrodo, jau iki smulkmenų apgalvotas visas meniu, pasiskirstyti darbai, sudėlioti paskutiniai štrichai....
Metė darbą valstybės tarnyboje ir tapo dešiniąja garsaus šefo ranka: jos desertus liaupsina visas Vilnius (30)
Sostinėje jau geras pusmetis tarp gurmanų iš lūpų į lūpas sklando saldi legenda apie nepaprastą desertą. Daugeliui vaikystės prisiminimus sužadinančiu pavadinimu „Ežiukas rūke“ pakrikštyto deserto galima paragauti virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko restorane „Amandus“. Kartu su šefu šį vien jau sav...
Pirmą kartą „geriausiu pasaulio konditeriu“ išrinkta moteris. Šį titulą organizacija „Les Grandes tables du monde“ (Didieji pasaulio restoranai) skyrė prancūzei Christelle'ai Brua. 41-erių konditerė dirba konditerijos šefe Paryžiaus restorane „Prie Catelan“, kuris „Michelin“ gide įvertintas trimis ž...
Kas karštą vasaros dieną gali būti gardžiau už šviežias braškes? Nebent iš jų pagamintas gaivus vasariškas desertas! Būtent tokį greitai ir lengvai paruošiamą desertą siūlo pasigaminti restorano „Amandus“ konditerė Toma Piskarskaitė.
„Ar jūs buvote Austrijoje? O ar valgėte Vienos štrudelį?“, – klausdama manęs viešbučio „Royal SPA Residence“ restorane pokalbį pradeda konditerė Loreta Mieliauskienė.