Nors ir saldus tas Jūratės Gulbinienės verslas, tačiau pati jo istorija neprimena pasakos. Savo vardo individualios įmonės savininkė, konditerijos gaminius parduodanti per tris dešimtmečius, sukaupė įvairių patirčių, bet niekada nepasidavė.
konditerijos gaminiai
10 straipsnių
Elektrėnuose įsikūrusiai kepyklai krizės atnešė naujų galimybių: per daugiau nei dešimtmetį gaminių kainos nekito (41)
Didžiausia Elektrėnų saldumynų kepėja Regina Berūkštienė prieš 25 metus savo veiklą pradėjo vieno kambario bute. Išsiplėtus konditerijos verslui, šiandien ji nebetelpa gamybinėse patalpose ir laukia, kol galės įsikurti naujoje vietoje.
Regionuose įsitvirtinusios krautuvės išgelbėjo kitas įmonės veiklas: Šakiuose konkurentų beveik nebeliko (91)
Šakių mieste veikiančiai cukrainei „Laimei“ per pandemiją nebeliko konkurentų. Šiai išgyventi padėjo kitos „Gulbelės“ veiklos – augusi apyvarta krautuvėse. „Ekonomika negailestinga ir žiauri. Iš kepyklų ir cukrainių sukurti verslo modelį sunku. Tai nėra verslai, tai – gyvenimo būdas, pomėgis“, – pri...
Naujagimį auginantys kauniečiai nusprendė nepaleisti savo svajonės – atidarė asmeninį konditerijos cechą (22)
„Sveiki atvykę į Smaližių kampelį!“, – sako Karolina ir Erikas bei kviečia susipažinti su jų kuriamais konditerijos šedevrais. Nuo pat mažų dienų mėgę gaminti, kauniečių pora nusprendė nepaleisti savo svajonės ir atidarė savo asmeninį konditerijos cechą.
Pakruojyje vietiniai puikiai žino nedideles maisto parduotuvėles, pavadinimu „Kanrūgė“. Jose galima rasti įvairių maisto prekių, o vienas iš verslo vadovų Virgaudas Kanauka pasakoja, kad įmonė dar turi turi tiek savo mėsos, tiek konditerijos cechus. Jis atvirai pasakoja apie prekybos sutartis su did...
Šeimos bei tautinės šventės sunkiai įsivaizduojamos be tradicinio lietuviško deserto – šakočio. Šio saldėsio mėgėjams, ieškantiems naujų skonių, „Kačergės vingis“ gamybos vadovė Jolanta Jasinskaitė rekomenduoja paragauti kitą unikalų gaminį – šakočių tortą. Nors šeimos verslo įkūrėja Janina Guobužie...
Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos rūšių parduotuvėse šiuo metu galima rasti daugybę: nuo smulkios iki stambios, nuo akmens iki jūros ar netgi rūkytos druskos. Tačiau ne visi žino, kad druska ne tik vienas iš pagrindinių prieskonių, plačiai na...
Dėl pandemijos ir karantino daug žmonių dirba nuotoliniu būdu, vaikai mokosi iš namų, tad tenka ne tik produktyviai atlikti visas užduotis, bet ir nepamiršti vis gausėjančių namų ruošos darbų. Kadangi restoranai ir kavinės uždaryti ir vis daugiau laiko gyventojai praleidžia namuose, maisto gaminti t...
Kaip jaučiamės, taip ir atrodome. O atrodome – gerai ar blogai, priklauso daugiausiai nuo to, ką valgome.
Vilniečius ir miesto svečius į Katedros ir Rotušės aikštes jau kviečia jaukūs Kalėdų miesteliai. Dviejuose pagrindinėse miesto aikštėse išsidėsčiusiame 48 namukų komplekse galima įsigyti įvairių amatininkų kūrinių ir nekasdieniškų maisto gaminių.