Gegužės mėnesį Vilniuje rengiamas antrasis įspūdingiausio torto konkursas, kuriame savo talentą gali pademonstruoti visi Lietuvos konditeriai – ir profesionalai, ir mėgėjai. Konkursui pagamintus tortus vertins televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, vestuvių planuotoja ...
konditeris
10 straipsnių
Atvėsę orai džiugina ne visus, bet jie – juk puikus pretekstas dažniau kepti namus skaniausiais aromatais pripildančius pyragus. Konditeris Thierry Lauvray siūlo gaminti gardumynus ne tik iš obuolių, kriaušių morkų, bet išbandyti ir lietuvių taip mėgiamus burokėlius. Derinyje su šokoladu jie nepalik...
Norite ko nors saldaus, bet pasižadėjote maitintis sveikiau? Pastebima, kad būtent toks poreikis dabar yra ant bangos: žmonės vis dažniau ieško desertų be pridėtinių cukrų, pageidauja jų lengvesnių ir palankesnių sveikatai. Visgi cukraus atsisakymas nereiškia, kad reikės atsisakyti ir gyvenimo saldu...
29 metų šiaulietis Irmantas Norkus tik nusišypso išgirdęs klausimą, ar tikrai Lietuvos jaunimas tingi dirbti. Prieš metus su Užimtumo tarnybos parama įgijęs konditerio kvalifikaciją, jaunuolis jau planuoja savo įkurtų „Desertų dirbtuvių“ plėtrą. Jis atranda laiko ir Šiaulių moksleiviams, ir būsimiem...
Konditeriai siekia paneigti mitą, kad desertų gamyba yra brangus ir ekstravagantiškas užsiėmimas. Daug kokybiškų ir gardžių kepinių, saldžių patiekalų galima paruošti turint vos kelis produktus ir keletą įrankių.
Galima sakyti, kad meilė virtuvei aukštyn kojomis apvertė Giedrės Bernotaitės–Salfati gyvenimą. Po kone 20 metų darbo Prancūzų institute Lietuvoje Giedrė tapo prancūziškos kepyklėlės vadove. Naujas gyvenimo etapas ir jo iššūkiai patinka ne tik Giedrei, kuri jau kuris laikas domisi konditerija, – lai...
Konditeris pasidalijo gudrybėmis, kaip išsaugoti kepinių šviežumą: sausainiai bus traškūs, o pyragai ir keksukai – minkšti (1)
Norint, kad iš parduotuvės atsinešti švieži kepiniai kuo ilgiau išliktų kokybiški, svarbu tinkamai juos laikyti. Vieni tam renkasi duoninę, kiti – šaldytuvą. O kuris pasirinkimas geresnis?
Imbierinis namelis – jaukumo suteikianti šventinė dekoracija ir skanumynas, prieš Kalėdas lietuvių namuose pastebimas vis dažniau.
17 metų Lietuvoje gyvenantis prancūzas Thierry Lauvray: viskas tapo sava, bet vieno lietuvių produkto tiesiog negaliu suprasti (6)
Lietuvoje gyvenantį prancūzą konditerį Thierry Lauvray sunku būtų pavadinti užsieniečiu – vyras puikiai kalba lietuviškai, augina Lietuvoje gimusius vaikus ir kuria dieviško skonio desertus. Prieš 17 metų gautą netikėtą pasiūlymą atvykti į iki tol nepažintą šalį Thierry priėmė kaip iššūkį, kuris vir...
Prancūzo konditerio šedevrus rasite tik viename prekybos centre Lietuvoje – grįžo po 10 metų pertraukos (20)
Iš Prancūzijos kilęs konditeris Thierry Lauvray po beveik 10 metų pertraukos grįžta į prekybos tinklo „Iki“ komandą. „Jausmas lyg grįžčiau namo. Būtent šio tinklo parduotuvėse pradėjau karjerą tik atvykęs į Lietuvą, o įgyta patirtis padėjo augti profesinėje srityje“, – sako T. Lauvray. Konditerijos ...