konservai

35 straipsnių

Šiems konservams naudoju geltonuoti nepradėjusius, žalius, bet jau storapilvius agurkus. Jų žievė būna kieta, todėl agurkų gabaliukai lieka traškūs. Agurkus pjaunu perpus, nedideliu šaukšteliu išskobiu sėklas ir puses supjaustau 1-2 cm storio griežinėliais. Imu didesnį puodą, renkuosi platesnį. Iš k...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Konservuoti agurkai ir pomidorai jau nieko nestebina, tačiau iš Dzūkijos kilusi virtuvės šefė Danutė tikina – konservuoti galima ne tik šias daržoves. Savo mamos ir močiutės patirtį perėmusi dzūkė mano, kad konservavimo paslapčių išmokti gali kiekvienas, svarbiausia neskubėti ir turėti šiek tiek kan...

Kęstutis Skrupskelis

Tikrai praėjo tie laikai, kada lyg vikingai ilgai kelionei tempdavo statines sūdytos silkės, lydytų taukų stiklainį ar rūkytų lašinių paltis... nors dėl pastarųjų dar nebūčiau toks tikras. Dabar outdoor‘o parduotuvės pilnos sauso džiovinto ar liofilizuoto (vanduo išgarintas šaldant) maisto pakuočių,...

Kastytis Zubovas

Astronautai šiais laikais maitinasi iš anksto paruoštu stipriai apdorotu maistu – buitiškai tariant, įvairiais konservais. Nors jų racionas parenkamas toks, kad kuo geriau atitiktų žmonių mitybinius poreikius, kai kurių svarbių elementų ar junginių astronautams trūksta. Be to, maitintis vien konserv...