Dažnai klaidingai įsivaizduojama, kad konservuoti produktai kone negenda. Iš tiesų, toks maistas tikrai turi savo galiojimo laiką, o netinkamai laikomas ar valgomas tada, kai jau yra sugedęs, gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Tad kiek laiko galioja konservai?
konservai
36 straipsnių
Lietuvoje dar gyvos tradicijos ne tik iki soties pasimėgauti šviežiomis daržo, sodo bei miško gėrybėmis, bet ir pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Vieni iš populiariausių konservavimo būdų – marinavimas ir rauginimas. Tačiau vartojant naminius konservus vertėtų nepamiršti atsargumo. „Gintarinės vaist...
Radinys laukinių lašišų konservuose nustebino mokslininkus – skardinėje su konservuota žuvimi aptiko tai, kas suteikia informacijos apie dešimtmečių senumo Aliaskos vandenų ekologiją ir ekosistemų būklę.
Palikę ilgametes darbo vietas senjorai kuria nuosavą verslą – papasakojo, kaip rinkosi veiklos sritį
Vakarų Europoje senjorams įprasta turėti nuosavą, kad ir nediduką verslą rajonų užkampyje, į kurį užklystų turistai ar būtų pamaitinti senoliai. Lietuvoje tai naujovė. Ryžtasi nedaugelis. Ekspertai pripažįsta, kad lietuviams stinga verslumo, pasiryžimo ar marketingo žinių.
Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė jau galvoja apie Kalėdas. Iki šiol dorai uogienių nevirusi moteris galiausiai pabandė ir rezultatas ją tiesiog apstulbino. Uogienės ir džemai išėjo tokie skanūs, kad Roma nutarė jais apdovanoti artimiausius žmones, draugus. Artėjančių žiemos šven...
Nuo birželio vidurio „Kėdainių konservų fabrikas“ pakvimpa krapais ir šis kvapas išsisklaido tik rugsėjo pradžioje. Tai reiškia vieną – prasidėjo agurkų sezonas. Visą parą čia verda darbas: į stiklainius tonomis keliauja agurkai, rankomis su meile klojami krapai ir ąžuolo lapai. Pagaminta produkcija...
Likus paskutinėms dienoms iki Kūčių vakarienės daugelis desperatiškai ieškome ko nors naujo, kuo nustebinti šeimyną ar užsuksiančius svečius. Žuvies iš Kūčių meniu taip lengvai neišmesi, tad žinoti kai kuriuos dalykus, susijusius su jos kokybe bei gamyba tiesiog būtina, jei norime ne tai kad nustebi...
Artėjant rudeniui dauguma skuba ruošti gardžias ir maistingas atsargas šaltajam sezonui. Juokais galima sakyti, kad vaisių ir daržovių konservavimas užkoduotas lietuvių DNR. Ir nors tai tikrai nesudėtinga, nė karto nebandžiusiems greičiausiai kils aibė klausimų – kas ir kaip.
Vasarai įsibėgėjus ir į valias pasimėgavus šviežio derliaus lietuviškomis daržovėmis, pats metas pradėti ruošti daržo gėrybes žiemai. Agurkėliai, pomidorai ar patisonai – konservuoti galima praktiškai visas daržoves.
Maisto prekių kainoms šturmuojant vis naujas aukštumas, rinką stebintys specialistai ir ekonomistai neturi gerų žinių dėl vasaros ar rudens. Tuo metu su iššūkiais susiduriantys daržovių augintojai deda viltis į palankius orus.
Tvyrant karinei įtampai, šalies gyventojai suskubo galimoms rizikoms ruoštis iš anksto, pirmiausia – pasirūpinti maisto atsargomis. Ekspertai atkreipia dėmesį, kad maisto atsargų krepšelyje turėtų atsidurti ne tik ilgai negendantys, bet ir didžiausią maistinę vertę turintys maisto produktai.
Konservuoti produktai – visais laikais reikalingi ir praverčiantys įvairiose gyvenimo situacijose. Juos įsigyjant svarbu atidžiai panagrinėti sudėtį ir išsirinkti sveikatai palankesnius, mažiau priedų turinčius gaminius.
Šiems konservams naudoju geltonuoti nepradėjusius, žalius, bet jau storapilvius agurkus. Jų žievė būna kieta, todėl agurkų gabaliukai lieka traškūs. Agurkus pjaunu perpus, nedideliu šaukšteliu išskobiu sėklas ir puses supjaustau 1-2 cm storio griežinėliais. Imu didesnį puodą, renkuosi platesnį. Iš k...
Konservuoti agurkai ir pomidorai jau nieko nestebina, tačiau iš Dzūkijos kilusi virtuvės šefė Danutė tikina – konservuoti galima ne tik šias daržoves. Savo mamos ir močiutės patirtį perėmusi dzūkė mano, kad konservavimo paslapčių išmokti gali kiekvienas, svarbiausia neskubėti ir turėti šiek tiek kan...
Konservų cechą nusprendė įkurti Lietuvos kaime: darbuotojų rasti sunku, bet plėtros planų neatsisakoma (227)
Kėdainių rajone, Pavermenio kaime, yra įsikūrusi mėsos konservų UAB „Maisto arsenalas“ gamyklėlė. Jos direktorė Sandra Kaupienė pasakoja apie nelengvą verslo pradžią. Pasak jos, kai kalba pakrypsta apie konservų gaminius, žmonėms prieš akis iškyla stereotipai, esą ten sudedama viskas, kas lieka gami...
Konservavimas grįžta į madą – paprasti, tačiau naudingi patarimai, kurie padės pasiruošti skanėstų žiemai (3)
Mėgstate gaminti maistą, eksperimentuoti ir išmėginti naujus skonius, tačiau dar nesate bandę konservavimo meno? Jei taip, tuomet pataikėte ten, kur reikia. Vasarai einant į pabaigą, skubame pasidalinti šio, praeityje primiršto, tačiau šiai dienai vis labiau populiarėjančio, maisto gamino būdo subti...
Lietuvoje pastaruoju metu daugėja gaminančių mėsos konservus, paruoštus tiesioginiam vartojimui. Tuo labiau, kad šis ilgo tinkamumo vartoti termino maisto produktas nereikalauja ypatingų laikymo ar transportavimo sąlygų, be to, puikiai tinka skubantiems ar iškylaujantiems gamtoje.
Sovietinių laikų virtuvė išsiskyrė patiekalų, kuriuos galima greitai pagaminti, gausa. Kaip užkandžių, salotų ir sriubų pagrindas buvo naudojami žuvų konservai. Taigi, kokie iš konservų gaminami patiekalai iki šiol dar kelia nostalgiją?
Tikrai praėjo tie laikai, kada lyg vikingai ilgai kelionei tempdavo statines sūdytos silkės, lydytų taukų stiklainį ar rūkytų lašinių paltis... nors dėl pastarųjų dar nebūčiau toks tikras. Dabar outdoor‘o parduotuvės pilnos sauso džiovinto ar liofilizuoto (vanduo išgarintas šaldant) maisto pakuočių,...
Astronautai šiais laikais maitinasi iš anksto paruoštu stipriai apdorotu maistu – buitiškai tariant, įvairiais konservais. Nors jų racionas parenkamas toks, kad kuo geriau atitiktų žmonių mitybinius poreikius, kai kurių svarbių elementų ar junginių astronautams trūksta. Be to, maitintis vien konserv...