Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įda...
kopūstas
32 straipsnių
Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su...
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Neveltui „coleslaw“ salotos taip mėgiamos – paruošti paprasta, o gardu be galo. Prieš patiekdami į stalą „coleslaw“ salotas palaikykite šaldytuve.
Balandėliams paruošti reikia skirti laiko, bet valgysite labai skaniai. Ir sočiai. Balandėlius patiekite su bulvėmis.
Gydytojai įvertino 18 lapinių daržovių ir sudarė jų reitingą pagal maistinę vertę – atsidūrusi pirmoje vietoje daugelį nustebins (2)
Žinoma, kad lapiniai žalumynai – vieni naudingiausių sveikatai maisto produktų. Špinatai, lapiniai kopūstai ir kitos tokio pobūdžio daržovės lėtina kognityvinių funkcijų silpimą, mažina širdies ligų riziką ir net kai kurių vėžinių susirgimų riziką. Tiesa, kai kurie lapiniai žalumynai turi daug daugi...
Šį rudenį savo darže Vlada pastebėjo, kad jos augintais kopūstais gardžiuojasi dar kažkas. Moteris juose rado išgraužtas landas. Gamtininkas pasakė, kieno darbas tai galėtų būti ir kaip tokiu atveju elgtis.
Koks lietuvis nemėgsta balandėlių! Juos mėgsta visi, net jei jau kone 20 metų gyvena užsienyje. Inga Haakonen niekada neslėpė – lietuviška virtuvė jai patinka ir namuose dažnai namiškiams gamina šios patiekalus. Vieni iš Norvegijoje gyvenančios šeimos mėgiamiausių yra balandėliai. Tačiau eksperiment...
Jei nebandėte, nustebsite, kokios gardžios ir gaivios kopūstų ir mangų salotos. Paruošiamos greitai, tad neužtruksite. Gaivias kopūstų ir mangų salotos papuoškite citrinos skiltele.
Pietums ir vakarienei, kasdienai ir savaitgaliui – jei ieškote, ką pagaminti skaniai, nebrangiai ir pusdienio nepraleidus virtuvėje, išbandykite kopūstainius. Šiek tiek panašu į daugumos pamėgtus balandėlius, tik dar skaniau!
Jei ieškote recepto, kokiu norėtumėte nustebinti artimuosius, – išbandykite kokosų piene troškintą kalakutieną. Vos 30 minučių ir gardžiuositės itin skaniu patiekalu.Kokosų piene troškinta kalakutiena – ir pietums, ir vakarienei.
Kopūstas – viena pigiausių daržovių. O pagaminti iš jo galima įvairiausių patiekalų. Šiandien surinkau 13 receptų, pagal kuriuos ir sriubos išvirsite, ir salotų pagaminsite, ir kotletų, apkepų ar blynų iškepsite. Patiekalai ne tik išbandyti ir tikrai gardūs, bet ir nedraskantys piniginės.
Šios salotos su pievagrybiais puikiai tiks ir pietums, ir šventiniam stalui. Lengvai pagaminama ir skanu.
Dažnam šiltuoju metų laiku norisi maitintis sveikiau, gaminti daugiau iš sezoninių gėrybių. Birželio mėnesį galime pasidžiaugti šviežutėliais kopūstais – vertinga ir gausybę naudingų medžiagų turinčia daržove, iš kurios dar mūsų senoliai gamindavo gardžiausius patiekalus.