Itin gardi, itin sodri žuvienė. Švelnus skonis nenuvils nė vieno ragautojo. Patiekite žuvienę apibarstę smulkintais krapais.
krakmolas
195 straipsnių
Krakmolas – kompleksinis angliavandenis, polisacharidas, sudarytas mažiausiai iš 10 sacharidų molekulių. Fizinė forma – netirpūs šaltame vandenyje, balti, grūdėti milteliai. Karštame vandenyje krakmolas sudaro koloidinį tirpalą – krakmolo kleisterį.
Pasigaminkite tofu ir daržovių troškinį. Šį augalinio maisto chameleoną vienu pagrindinių ingredientų savo šalių virtuvėse laiko Azijos šalių gyventojai, kurie, pasak mitybos ekspertų, būtent dėl šios priežasties gyvena ilgiau. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nepaneigsite fakto, jog tofu yra nepa...
Puoselėjantys liekną kūną dažnai atsisako mėgstamų valgių, kai kuriuos patiekalus visiškai išbraukia iš raciono, daugelis laikosi įvairių dietų. Tiesa, mitybos ekspertai kalba, kad norint sumažinti svorį nereikia marinti savęs badu ir netgi nebūtina atsisakyti mėgstamų produktų, net jei tai – bulvės...
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Tradicinio šakočio namuose išsikepti greičiausiai nepavyks. Tačiau kuo puikiausiai galima iškepti tokį pat skanų šakočio pyragą, nė kiek neprastesnį už raguotąjį skanumyną.
Desertui tebus keksas. Itin paprastai ir greitai paruošiamas ir labai gardus. Toks keksas gali papuošti ir šventinį stalą.
Šis pyragas su varške mėgiamas dėl trapumo ir minkštumo derinio. Trapi išorė ir palaimingas kvapnus varškės įdaras kuria tobulą desertą. Tokį varškės pyragą negėda ir svečiui paduoti.
Bulviniai virtinukai, itališkai gnocchi, – labai skanus patiekalas. Kviečiame jus išbandyti su pievagrybių padažu. Patiekiant bulvinius virtinukus apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
Patikėkite, šis varškės pyragas vertas kiekvieno jam ištarto komplimento. Itin turtingo skonio, kvapnus ir toks gardus, kad kitai dienai jo tikrai neliks. Tad skubėkite gaminti ir ragauti ypatingai skanaus varškės pyrago.
Jei norite sočių ir skanių pietų, gaminkite vištieną kiniškai. Maloniai saldžiarūgštis skonis nieko nenuvils. patiekite vištieną kiniškai su ryžiais.
Jei norite vištienos pagal kinų receptą, – šis tekstas jums. Paruošti patiekalą nesudėtinga, o ir netrunka ilgai. vištiena su riešutais – itin gardi.
Tortas „Napoleonas“ gaminamas ypatingomis progomis. Nes tai ypatingas desertas. Gaminimas užtrunka, tačiau vertas kiekvienos minutės. Tortą „Napoleoną“ dekoruokite mėgiamomis uogomis, šokoaldu.
Įvairių yra kalėdinių pyragų. Gamindami pagal vieną receptą jį brandiname, kitas receptas – šviežiai kepto ir iškart valgomo pyrago. Šis kalėdinis pyragas – būtent toks.
Šie pikantiško skonio moliūgų blynai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Valgykite karštus, tačiau gardūs ir atvėsę. Moliūgų blynus patiekite su grietine.
Užkalnis džiaugiasi radęs dėmesio vertą restoraną: pagaliau kažkas į Lietuvą atnešė tikrąją Kiniją (2)
Kad suprastumėte, kiek man džiaugsmo ir laimės, išsipildymo jausmo ir pagaliau sulaukto traukinio jaudulio buvo iš naujo Vilniaus restorano „Cantonese“ (o aš esu tas žmogus, kuris geba džiaugtis restoranais, Dievas mato, tai mano gyvenimas ir viena profesijų), turite pirmiausia suvokti tą frustracij...
Spanguolių kisielius – gardus ir vitaminų turtingas gėrimas. Neįsivaizduojams šv. Kūčių stalas be jo. Tiesa, kokį spanguolių kisielių gerti – karštą ar atvėsusį – spręsti jums patiems.
Cepelinai, neabejojame, turi ištikimą gerbėjų būrį. Tik vieni juos įsivaizduoja su mėsa ir niekaip kitaip, kai kitiems gardūs ir su varške. Nežinote, kurie labiau patinka jums? Išvirkite abiejų. Šįkart jūsų dėmesiui – cepelinų su varške receptas.
Moliūgų blynus kepkita tada, kai norisi skanaus ir greitai pagaminamo patiekalo. Užtruksite vos 10 minučių! Gardžiuosius moliūgų blynus valgykite su grietine.
Nežinau kaip jūs, bet nepažįstu nė vieno lietuvio, kuris nemėgtų bulvinių blynų. Karšti, traškūs ir be galo gardūs. Klasikinis ir niekaip populiarumo neprarandantis bulvinių blynų receptas.