Kramtomoji guma

40 straipsnių

Parengė Karolina Sankauskaitė, Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro burnos sveikatos stiprinimo specialistė

Burnos ligų, tokių kaip dantų ėduonis ir periodontitas, išsivystymas yra susijęs su burnos mikroorganizmų buvimu apnašose. Gumos kramtymas daugumai iš mūsų yra priimtas ir malonus užsiėmimas, kuris gali padėti sumažinti burnos ertmėje esančių ėduonies ir periodontito ligų sukėlėjų kiekį. Šiandien da...

Parengė Karolina Sankauskaitė, Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro burnos sveikatos stiprinimo specialistė

Ar pastebėjote, kad parduotuvėse vis didesnis asortimentas prekių ant kurių parašyta: „pagaminta iš natūralių ingredientų“, „ be naftos produktų“ ir panašiai? Taip, gamintojai jau kuris laikas pajuto tendenciją, kad vartotojai noriau renkasi natūralias priemones, nei pagamintas iš sintetinių sudedam...

Giedrius Drukteinis

Tai tipiška amerikietiška sėkmės istorija. Kaip ir tipiškas pats produktas – kramtomoji guma, nes buvo laikas, kai nebuvo vaizdo, stereotipiškesnio už amerikiečių kareivį, policininką ar kaubojų, malančius žandikauliais. Dabar kramtomoji guma patinka visiems, kas tik mėgsta pūsti burbulus, stengiasi...

Įsivaizduodami tinkamiausius maistingus pusryčius daugelis žmonių pasirinktų tai, kas įbrukta reklamų. Būtent reklama išmokė pirkėjus rytais rinktis jogurtą ir apelsinų sultis. Svetainėje anews.com dietologai papasakojo, kokių produktų vertėtų vengti nieko prieš tai nevalgius, jeigu norite išvengti ...

Sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė

Tėvai perka savo atžaloms kramtomąją gumą kaip saldainio pakaitalą, kaip „sveiką“ užkandį, galvodami, kad tai nekaltas becukris produktas, neva „sveikas dantims“. Tačiau sveikos mitybos specialistė, VšĮ „Sveikatai palankus" direktorė Raminta Bogušienė, ragina tėvus skaityti kramtomosios gumos sudėtį...

LRT RADIJO laida „Ar žinai, kad?“, LRT.lt

Žmonės kramtė gumą dar prieš 9 tūkst. metų – tada tai buvo medžio ir dervos gabaliukai. Senovės graikai kramtė pistacijos dervą, o majai Centrinėje Amerikoje mėgo čiklę – kramtomąją gumą iš kukmedžio sakų.

Kai kurių maisto produktų patariama vengti sveikatos sumetimais, tačiau egzistuoja virtinė produktų, kuriuos draudžia net įstatymai. Kai kurie jūsų mėgstami maisto produktai kitose valstybėse gali būti uždrausti dėl aplinkosaugos, mitybos, kultūrinių ar verslo priežasčių.