Jei manote, kad būnant gamtoje neįmanoma pasigaminti tortą, klystate. Štai jums kruasanų torto receptas. Patikėkite – visi valgys kruasanų torto ir dar pakartoti norės.
kruasanai
24 straipsnių
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Šis kruasanų gamybos procesas iš pradžių gali pasirodyti kiek sudėtingas, tačiau, kartą pabandžius, vėliau nebus jokių iššūkių. Stengtis tikrai verta, nes namuose pagaminti rageliai yra išties nepaprasti, o juos galima valgyti labai įvairiai. Pavyzdžiui, perpjauti ir mėgautis su serano kumpiu, natūr...
Akylesni pirkėjai „Iki“ parduotuvėse jau pastebėjo naujas spalvas konditerijos skyriuose ir užuodė dar įvairesnius šviežiai iškeptų duonų, bandelių kvapus. Tai – kruopščiai su meile kurtos „Iki“ konditerijos ir kepinių naujienos, kurių pristatymas jau virtęs pirkėjų pamėgta tradicija. Dar labiau išp...
Išskirtinis, be galo skanus desertas – kruasanai su lazdyno riešutų kremu. Šiame deserte kaip visada puikiai „suskamba“ šokoladas ir uogos.
Kada Vilnių pasiekė pirmasis tikras prancūziškas kruasanas? Nežinome, bet pėdsakų galėtume dairytis tarpukario laikų miesto kavinėse. Deja, nykus sovietinės gastronomijos tarpsnis ilgam užtemdė galimybę tyrinėti pasaulio skonius, ir tik po Nepriklausomybės atgavimo Lietuvą vėl pasiekė sluoksniuotos ...
Pristatyti populiariausio prancūziško kepinio kruasano turbūt nereikia niekam. Šie sviestiniai rageliai nepaprastai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Lietuva – ne išimtis. Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad lietuviai dievina šviežius sviestinius ragelius, juos valgo tiek klasik...
Užsinorėję namuose deserto nepergyvenkite, jei jo neturite – svarbiausia turėti kruasanų. Šiame recepte išmoksite pasigaminti kruasaną su itališku morengu – tiesiog fantastika!
Niujorkietiškas kruasanas – tai kruasanas, dėl kurio galvas pamesti baigia ne tik Niujorko (kuris ir yra šio nuostabaus kepinio gimtinė) gyventojai, bet ir saldžių kepinių mėgėjai visame pasaulyje. Pirmoji šį kruasaną pradėjo kepti viena kepykla Niujorke. Tai apvalus, sviestinės tešlos kruasanas su ...
Prancūzo patarimai, kaip patiems išsikepti burnoje tirpstančių ragelių: valgysite jau po pusvalandžio (1)
Sausio 30 d. pasaulyje minima Tarptautinė kruasanų diena, kurią kepinių technologas prancūzas Mahmoud Idir kviečia švęsti skanaujant šiltą, traškų, burnoje tirpstantį sviestinį kruasaną ir dalijasi patarimais, kaip tokį išsikepti namuose.
Kruasanų apkepas su šokoladu – neabejotinai tokio patiekalo dar neragavote! Tačiau jei išbandysite, tikrai nenusivilsite. Kruasanų apkepą kepkite, kai tik užsimanysite dar neragauto, bet sodraus skonio deserto.
Kruasanai tinka tiek saldiems, tiek sūriems desertams ar užkandžiams. Šįkart siūlome pabandyti su grietinėle ir uogomis. Patikėkite, tokių gardžių kruasanaų dar neragavote!
Jei megstate slyvų džemą, nustebsite, kad jį pagaminti galima paprastai ir greitai. Išėmę kauliukus užtruksite vos 25 minutes ir ant stalo jau garuos kvapnus ir spalvingas slyvų džemas.
Dažnai nesusimąstome, kas pirma šauna į galvą prisiminus vieną ar kitą filmą: jame matytas patiekalas ar pagrindiniai herojai? Kinas neabejotinai kai kuriuos mums įprastus patiekalus pavertė legendomis ir visam laikui įrašė juos Holivudo šlovės meniu. Pristatome 5 plačiai pasaulyje žinomus patiekalu...
Traški apskrudusi plutelė ir minkštas burnoje tirpstantis vidus – žinoma, mes kalbame apie Prancūzijos simboliu ir kulinarinio paveldo šedevru vadinamus kruasanus, kurie sausio 30 dieną visame pasaulyje švenčia savo gimtadienį.
Receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė.
Trumpai ariant, prancūzai valgo viską. Prancūzijoje, kaip ir daugelyje pažengusių šalių, yra ir visavalgių, ir vegetarų, ir veganų, yra mėgstančių sūrius vagius, yra ir saldumynų mėgėjų.
Širvintų rajone, Musninkuose, yra kavinė pavadinimu „Cafe Muse“. Joje – prancūziškas ne tik pavadinimas, bet ir kruasanai, mat kavinėje šeimininkauja prancūzo ir lietuvės pora. Vyras pasakoja Lietuvoje šiandien gyvenantis jau daugiau nei dešimtmetį, o išbandęs ne vieną verslą visai neseniai nedideli...
Kad ir kaip aršiai prancūzai kovotų dėl savo tautos pasididžiavimo – kruasanų – šiandien minėti skanėstai kepami ir yra populiarūs visame pasaulyje. Maža to, Sausio 30-ąją šis subtilus delikatesas mini savo gimtadienį – tądien švenčiama Tarptautinė kruasano diena.
Lietuvoje brangiau nei vienoje turtingiausių pasaulio šalių: apstulbo pamatęs, kiek užkandinėje kainuoja kruasanai (358)
Ar kada būtumėte už vieną kruasaną mokėję 10 litų? Gal versti į seną valiutą jau ir nebemadinga, bet pripažinkite – skamba įspūdingai. Šiaurės miestelyje įsikūrusiame „Paloma bistro“ paskanauti tradicinių prancūziškų kepinių siūloma po 3 Eur. Tuo metu vienoje garsiausių pasaulyje prancūziškų desertų...