Be kugelio (ar kitaip – bulvių plokštainio) daugelis neįsivaizduoja šaltojo sezono – tai sotus, pigus ir sotus patiekalas. Bet net ir toks tradicinis patiekalas gali nustebinti naujomis natomis – tereikia prie plokštainio patiekti įvairius priedus, paruošti kitokį nei įprasta padažą.
kugelis
51 straipsnių

Kugelis – iš žalių tarkuotų bulvių gaminamas lietuvių patiekalas, kuris kepamas orkaitėje, keptuvėje ar kepsninėje.
Niekad nepabostantis kugelis – patiekite su įvairiais priedais ir naujais padažais
Šis receptas internete sumušė visus skaitomumo rekordus – Loreta dalijasi iš mamos perimtu receptu: tada taip gamino iš biednumo (2)
Visą gyvenimą trauką virtuvei jautusi Loreta Čereškevičienė tikina, kad maisto gaminimas yra tai, kuo ji kvėpuoja, kuo gyvena. Ir nors jau 12 metų gyvena Vokietijoje ir dirba tos šalies restoranuose, gimtosios šalies skonių ir receptų nepamiršo – dalijasi iš mamos perimtu kugelio vištienos apvalkale...
Vaida Kurpienė apie bulves – nereikės baimintis kalorijų, jei gamindami maistą laikysitės tam tikrų taisyklių (2)
Kaip pastebi dietistė, Vaida Kurpienė, bulvė ant lietuvių stalo būna taip dažnai, kad ją būtų galima vadinti antrąja duona. Nors dauguma žmonių bulves laiko kaloringa ir svorį auginančia daržove, sveikos mitybos specialistė tikina: bulves valgyti galima, tik reikia laikytis tam tikrų taisyklių jas r...
Dar niekada nebuvo taip lengva pagaminti kugelį. Mėgstate kugelį ir norėtumėte juo gardžiuotis dažniau, bet niekaip neprisiruošiate jo gaminti dėl laiko stokos? Nesinori sėdėti ilgai skutant bulves ar jas tarkuojant? Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas net tris mėnesius darė įvairius eksperimentus ir ta...
Tiek iš žalių, tiek iš virtų bulvių galima pagaminti itin skanių patiekalų, teisą pasakius, vienas už kitą gardesnių. Būtent tokius ir rasite tekste, kur: virtų bulvių ir varškės kugelis, didžkukuliai, dzūkiški švilpikai „šiuškės“, žemaičių blynai, kitokie cepelinai, bulvių šimtalapis, bulvių virtin...
Atvėsus orams nori nenori lietuvį traukia prie bulvinių patiekalų. Tad skutame bulves ir ruošiame kugelio tešlą. Belieka receptą išsirinkti: kugelio receptų galybė, o ir įdarą galima pagl skonį pasirinkti. Štai 9 ypatingi receptai, perimti iš tėvų ir senelių ar pačių dar patobulinti. Tekste rasite: ...
Kugelis – tikra lietuviškos virtuvės klasika. Pigu, paprasta ir sotu, tačiau ar nėra kiek nuobodu? Šį rudenį verta išbandyti kugelį šiek tiek kitaip ir bulves suderinti su morkomis bei neįprastu priedu – obuoliu. Netradicinis skonių derinys sužavės tuos, kas ieško lengvesnio kugelio varianto. Apsidž...
Įspūdingo bulvių derliaus sulaukusi Staselė iš Žemaitijos pataria, kaip išsikepti purų ir minkštą kugelį: visada pasiseks (3)
Jei vienąmet bulvės prastai derėjo, neverta nukabinti nosies. Gali būti, kad kitąmet jis bus toks geras derlius, kur kone kiekviena bulvė svers po kilogramą. Taip nutiko Žemaitijoje gyvenantiems Staselei ir Vincui Petreikiams. Staselė džiūgauja: bus iš ko gaminti namiškių taip mėgstamus kugelį ir ce...
Kugelis iš šviežių bulvių – pats skaniausias. Baltas, purus ir be galo skanus. Šiam kugeliui išskirtinumo suteikia kietasis sūris.
Užkietėję kugelio mėgėjai neleis sumeluoti, kad nepaisant puikaus patiekalo skonio, jis yra gana kaloringas ir sunkiai virškinamas. Taip yra dėl gausaus bulvių kiekio, naudojamo šiam laikui nepavaldžiam patiekalui gaminti bei gardinimo virškinimą apsunkinančiais priedais kaip miltai, mėsa, manai ar ...
Populiariausiu Palangos restoranu tituluojama vieta: ką jie daro, kad jokie konkurentai nesugeba aplenkti – vienu metu valgo 1500 žmonių (2)
DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas aiškinasi, kodėl metų metus Palangoje nesikeičia maitinimo lyderis ir kiekvieną vasarą tas pats restoranas pritraukia daugiausia lankytojų. Eilės ten stovi jau kelis dešimtmečius.
Maisto tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė sutinka: kugelis – dievų maistas. Kelissyk per metus kepamas bulvių plokštainis yra tokia proga, kurios niekas iš namiškių nenori praleisti. Nes Audronės kugeliai – ypatingai minkšti ir gardūs. Kad jo užtektų visiems, Audronė kepa didžiulę skardą.
Kugelio receptas savaitgaliui – pats tas. Šįkart kviečiame išbandyti patiekalą su grybais – patiks ir skonis, ir aromatas. Iškeptą kugelį pagardinkite grietine.
Norvegijoje gyvenanti Jurga Medžionienė mėgsta eksperimentus virtuvėje ir šiuo savo pomėgiu bei sėkmingais rezultatais nė kiek nenusileidžia ilgus metus restorano šefu dirbusiam vyrui Inge. Ir šįkart tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga sekėjus lepina nauju – patobulinto kugelio – receptu. ...
Firminis močiutės receptas: kaimiškas kugelis, kuriam ypatingo skonio suteikia vienas neįprastas ingredientas (40)
Kugelis – vienas seniausių ir populiariausių lietuviškų patiekalų, tad nenuostabu, jog kiekviena šeimininkė turi savo kugelio receptą. Neretai į kugelį dedama kiaulienos, paukštienos, grybų, morkų, varškės... Itin svarbi patiekalo dalis yra padažas, tradiciškai – spirgučiai.
Sotus ir šildantis kugelis yra ne tik lietuviško kulinarinio paveldo patiekalas – jam drąsiai galime priskirti madingą „comfort food“ sąvoką, apibūdinančią nuo streso atpalaiduojantį ir tarsi globojantį maistą. Be to, bulvių kugelio ruošimas – greitas ir nesudėtingas procesas, tad šis patiekalas nea...
Maišelį bulvių tikriausiai rastume kiekvieno lietuvio virtuvėje. O jei bulvių yra – sukti galvos dėl to, ką pasigaminti pietums ar vakarienei, tikrai nereikia. Nuo traškių bulvinių blynų iki gardaus naminio kugelio – sotu, skanu ir išlaidauti neprireiks.
Trauka prie bulvių atvirkščiai proporcinga temperatūrai už lango – kuo žemiau ši krenta, tuo labiau norisi sotesnių ir kartais, neslėpkime, kaloringesnių patiekalų. Natūralu – juk tai mums suteikia šilumos. Savaitgalis yra tas puikus metas, kai galima daugiau laiko skirti virtuvei ir gardžių patieka...
Į pajūrį vykusi pora stabtelėjo pakelės bistro: pamatę patiekalą praradome amą, o po to teko lėkti į vaistinę (20)
Paskutinį karštą vasaros savaitgalį su savo antrąja puse suplanavome praleisti pajūryje. Kad būtų įdomesnė kelionė, pasirinkome kelią (nuo Kauno) panemune – pro Jurbarką, Pagėgius, Šilutę. Pirmąją dieną, galvojau, praleisime Rusnėje, o antrąją – Klaipėdoje. Visai atsitiktinai iš kolegės sužinojau, k...
Ar prieš 30 metų, ar dabar, lietuvių silpnybė tradiciniams patiekalams tikrai nemažėja. Cepelinai, kugelis ar traškūs bulviniai blynai – kas gi jiems atsispirtų? Vis tik kulinarijos pasaulyje tradicijas vertinantys lietuviai konservatyvumu tikrai nepasižymi.