Pažįstama situacija, ar ne – ruošiate troškinį, sriubą ar salotas ir lieka svogūnų laiškų, gal ir krapų. Žinoma, padedame juos atgal į šaldytuvą. Tačiau jei per porą dienų jų nesunaudosime, prieskoninės daržovės suvys, prararas prekinę išvaizdą ir greičiausiai atsidurs šiukšlių dėžėje. Tačiau nuo ši...
Kūmutės virtuvė
3 straipsnių
Ant palangės – ne tik svogūnai: tinklaraštininkė dalijasi, kokios daigintos daržovės gardžiausios, o kurių skonis gali ir nuvilti (1)
Žiemai įpusėjus pavasario laukimas ypač sustiprėja. Gal dėl niūrios padangės, saulės ir šilumos trūkumo, gal išsiilgus ryškių spalvų. Tad nieko keista, kad ir maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorės Renatos Šniolienės namuose būtent sausio mėnesį ant palangės ima stiebtis žali daigeliai.
Dražovių rauginimas – fermentacija – nauja maisto mados banga, ne per seniausiai atkeliavusi į mūsų virtuves. Teisingiau būtų pasakyti, sugrįžusi, mat raugintus produktus kadaise mūsų senoliai valgė kiekvieną mielą dieną. Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvės“ autorė Renata Šniolienė mėgsta eksperim...