Apie ciberžolės naudą sveikatai parašyta šimtai straipsnių ir sukurta šimtai mitų. Ciberžolė – ne tik prieskonis, kurį daugelis iš mūsų prideda į mėsos patiekalus.
kurkuminas
13 straipsnių
Ryškiai geltona spalva karį ir ciberžolę nudažantis kurkuminas vieniems tiesiog prieskonis, pagardinantis patiekalus, kitiems jis gali tapti vaistu net nuo onkologinės ligos. Kurkumino tyrinėtojai vardija ne vieną gerą šios medžiagos savybę – mažina skausmą, padidėjusį cholesterolio kiekį ar net pal...
Praūžus didžiosioms metų šventėms, bene kas antras lietuvis jaučia jų pasekmes dar ne vieną mėnesį ir skundžiasi nuovargiu bei energijos trūkumu. Pasak žolininko, fitologo Virgilijaus Skirkevičiaus, riebus maistas ir alkoholis, kuriuos gausiai vartoja lietuviai, suduoda rimtą smūgį vienam svarbiausi...
Mokslų daktarė lėtinį uždegimą prilygino laužui viduje – įvardijo natūralią priemonę, kuri veiksmingiausiai jį užgesintų (7)
Nors lėtiniai uždegimai tautiečius gąsdina mažiau nei dauguma kitų diagnozių, anot biomedicinos mokslų daktarės Sandrijos Čapkauskienės, ranka į juos numoti nederėtų. Uždegiminiai procesai, vykstantys mūsų organizme, prilygsta mažam laužui, kurio negesinant gali perdegti visa imuninė sistema, išsivy...
Paveldimo vėžio atvejais dažniausiai kalbama apie BRCA1 ir BRCA2 genų mutacijas, kurios didina krūties, kiaušidžių, prostatos, retesniais atvejais – kasos vėžio riziką. Žinoma ir daugiau genų, kurių pokyčiai skatina onkologinių ligų vystymąsi. Tačiau visais atvejais paveldimos genų mutacijos nulemia...
Aukso vertės prieskonis, kurio nauda sveikatai – begalinė: lieknina, gydo uždegimus ir stiprina organizmą (19)
Ciberžolė daugeliui asocijuojasi su egzotika ir šiltaisiais kraštais, tačiau jau ne vienus metus ji yra atradusi savo vietą ir Lietuvoje, yra mėgstama ne tik sveiko maisto entuziastų, bet ir maisto pramonės gamintojų. Sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė paaiškina, kodėl šis prieskonis jos vir...
Daugelis mokslinių tyrimų rezultatų rodo, kad ciberžolė gali būti ypatingai naudinga stiprinant mūsų organizmo sveikatą. Pastaraisiais metais buvo paskelbta daugiau nei penki tūkstančiai straipsnių apie kurkuminą – Indijos prieskonių ciberžolės pigmentą, suteikiantį auksinę spalvą. Kurkuminas pirmą ...
Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria būdus, kaip šiuo metu padėti savo imunitetui apsiginti nuo aplinkoje galinčių pasitaikyti infekcijų. Specialistėį įvardijo produktus, kurie ypač reikalingi mūsų kūnui.
Jei dar neatradote šio prieskonio, pats laikas tai padaryti: naudingosios savybės sveikatai privers nustebti (47)
Maistui pagardinti mes dažnai renkamės prieskonius, bet reikėtų atsiminti, kad kai kurie pasižymi ir sveikatai naudingomis savybėmis. Šį kartą norėčiau aptarti vieną stipriausių ir efektyviausių „maistinių papildų“ – prieskonį ciberžolę.
„Vaistingųjų augalų priešvėžines savybes mokslininkai tyrinėja seniai, tačiau tik pastarąjį penkmetį sukruto intensyviai tirti ciberžolę – galingą ginklą prieš vėžį“, – sako Nacionalinio vėžio instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia.
Sveikatos specialistai sako, kad šį žodį turi įsiminti visi, besirūpinantys sveikata ir gera savijauta. Nuo neatmenamų laikų ciberžolė buvo vadinama vienu naudingiausių prieskonių. Šiuo metu šis augalas išgyvena tikrą atgimimo laikotarpį.
Ciberžolė įveikė ilgą kelią nuo senovinės gydomosios priemonės iki modernaus ir madingo vakarietiško gėrimo.
Pastaruoju metu visur mirga antraštės apie stebuklingas ciberžolės galias ir jos naudą sveikatai, šis prieskonis vadinamas naujuoju superproduktu. Ar iš tiesų taip yra, pamėgino išsiaiškinti Michaelas Mosley – vienas iš BBC laidos „Trust Me, I'm A Doctor“ („Pasitikėkite manim, aš gydytojas“) vedėjų.