Kaip išspręsti pedagogų trūkumo Lietuvoje problemą ir ką daryti, kad mokyklose atsirastų daugiau jaunų mokytojų? Galbūt padėtų privalomoji pedagoginė tarnyba? O gal plastinės operacijos? „Taip šmaikštavo vienos iš mano aplankytų gimnazijų direktorė, tačiau tai – juokas pro ašaras. Jei švietimo situa...
Kuršėnų vyniotinis
11 straipsnių
Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Vieni turi tradicinius šv. Velykų gardėsius, kuriais kasmet džiugina savo artimuosius. Kitiems gi kaskart patinka rasti naujus receptus ir mėgautis vis kitais skoniais. Surinkau 10 saldumynų receptų, kurie neabejotinai...
Net jei griežtai skaičiuojate kalorijas, o saldumynus valgote tik išskirtinėmis progomis, šį savaitgalį gabalėliu pyrago galite pasimėgauti be jokios sąžinės graužaties – juk lapkričio 6-tąją švenčiama Pyragų diena.
Šiaulių rajone įsikūrę Kuršėnai, kaip niekad, pasiruošę priimti turistus. Pandemijos metu apmirus turizmui Lietuvos miestai ruošėsi, kaip svetingiau priimti lankytojus. Kuršėnai – ne išimtis. Be liepos mėnesį atidaryto naujai restauruoto Kuršėnų dvaro, miestas turi dar daugiau ką parodyti ir papasak...
Purus, minkštas, saldus ir visiems gerai pažįstamas. Tai – Kuršėnų vyniotinis. Visgi tikri kuršėniškiai pasakytų – prekybos centruose įsigijus šiuo pavadinimu pramintą skanėstą tikrojo jo skonio nepajusite.
Konditeris Ali Gadžijevas pasiūlė pasigaminti labai gerai visiems žinomo Kuršėnų vyniotinio modifikaciją. Bet kaipgi Ali be šokolado? Taigi šis vyniotinis bus su kakaviniu biskvitu bei aplietas gardaus juodojo šokolado glazūra. Tiks tiek savaitgalio desertui, tiek šventiniam stalui papuošti.
Pagaminti Kuršėnų vyniotinį tikrai nėra labai sudėtinga, tereikia žinoti kelis dalykus, kur nesuklysti begaminant. Tam, kad biskvitas iškeptų purus – reikia gerai išplakti kiaušinių trynius ir labai atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat bekepant biskvitą patikrinkite, kaip ...
Kas nėra girdėjęs ar ragavęs legendinio Kuršėnų vyniotinio? Šis visiems gerai žinomas ir be galo gardus skanėstas yra vienas populiariausių konditerijos gaminių, tiek gaminamų namuose, tiek parduodamų parduotuvėse. Šiais laikais tortų, pyragų ir kitų įvairių saldumynų pasirinkimas bei receptų įvairo...
DELFI skaitytoja Giedrė Stoškutė dalinasi puikaus Kuršėnų vyniotinio receptu. Atsiųskite ir Jūs gyvenimas@delfi.lt savo mėgstamiausio velykinio deserto receptą ir laimėkite konkurse!
Grupės „Popladies“ narė Katažina Zvonkuvienė (34), pildydama žurnalo MIESTE.lt mėgstamiausių ir nemėgstamiausių dalykų anketą, mažai kuo abejojo. Paaiškėjo neįtikėtinų dalykų: ji negali pakęsti vanilės kvapo, tačiau mielai linksminasi skambant metalo stiliaus muzikai!
Tikriausiai neatsiras žmogus, kuris nėra ragavęs šio nuostabaus pyrago. Lengvas, tirpstantis burnoje ir labai paprastai pagaminamas. Mes siūlome patobulintą ir vasaros derliui pritaikytą variantą - su uogomis.