Bolivinė balanda dar kitaip vadinama kynva. Ją galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir soči...
kynva
3 straipsnių
Kai kuriose pasaulio šalyse yra įprasta, kad grūdinės kilmės produktai sudaro net 70 proc. kasdienio mitybos raciono. Populiarėjant įvairioms mitybos praktikoms ir grūdinės kilmės produktų receptams, šiuos produktus atranda ir vis daugiau lietuvių. Jau esame pamėgę bolivines balandas, ispanišką šala...
Redžiuvelako tradicijos Lietuvoje ganėtinai senos. Nepaisant to, daugelis tokį pavadinimą pirmą kartą išgirs tik skaitydamas šį tekstą. Žaliavalgiai atskleidžia paslapties šydą ir paaiškina, kad tai yra natūralus fermentuotas kviečių grūdų gėrimas, labai naudingas žmogaus organizmui.