kada, jei ne dabar virti cepelinus su grybais. Žinoma, norintieji gamins su mėsa ar varške. Tačiau bent kartą verta išbandyti ir cepelinus su grybais – fantastiški!
lašiniai
51 straipsnių
Į naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas, prekybos centruose pastebėjęs, jog lašinių sudėtyje nėra nurodomas cukrus, nors pagaminant produktą, pasak skaitytojo, jis naudojamas.
Prasidėjusioje Tautų mugėje – padidėjusios kainos, populiarusis pyragas ir tai, ko nerasite vietiniame turguje (1)
Penktadienį prasidėjusi ir per savaitgalį vyksianti Tautų mugė pritraukė lietuvių, latvių ir ukrainiečių prekybininkus.
Kaziukas – tradicinės pavasarinės prekybos pradžios mugė. Nors daugelis maisto produktų čia brangesni nei vietiniame turguje, pirkėjų tai nestabdo.
1924 m. Lietuvos ūkininkų sąjunga sugalvojo, jog reikią savą kariuomenę aprūpinti lietuviškais ūkio produktais: javais, pašarais ir, žinoma, lašiniais. Taip buvo paskelbtas vajus palaikyti šalies pamatą – ūkininkus. Krašto apsaugos ministerija vėliau tvirtino, kad ta idėja buvusi jos. Bet vyrai ėmė ...
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Daugelis neįsivaizduoja savo šaldytuvo turinio be turgaus karalių – lašinių ir rūkytos mėsos. Šie produktai lietuvių itin mėgiami. Ar žinote, kas nutinka jūsų organizmui, kai suvalgote rūkytų produktų? Ar lašinius valgyti sveika, ar verčiau jų atsisakyti? Dietistė Vaida Kurpienė pateikė savo verdikt...
Mėsos kainos parduotuvėse šovė į viršų, tačiau žmonės perka ne tik prekybos centruose. Jie kiek kitokius gaminius renkasi turguose ir Lietuvoje jau atsirado prekyviečių, į kuriuos einantys pirkėjai nelabai varginasi skaičiuoti išlaidas maistui.
Mikroelementų ir vitaminų bomba – lašiniai. Alfas Ivanauskas atskleidžia, kaip originaliai vartoti sūdytus lašinius (50)
Visi esame įpratę valgyti lašinius su duona ir svogūnais. Atrodytų, ką daugiau čia gali keisti? Bet Alfas Ivanauskas atskleidžia receptą, kuriame lašinius atrasite iš naujo! Šis patiekalas bus ne tik pasakiškai skanus, bet ir tikra vitaminų ir mikroelementų bomba.
Įsivaizdavimą, kurie maisto produktai naudingi, o kurie žalingi, mes susikuriame kone vaikystėje ir dažniausiai prie šio klausimo daugiau niekada ir nebegrįžtame. O be reikalo – laikui bėgant, paaiškėja vis naujų faktų apie mitybą ir produktus, seni mitai paneigiami, formuojami nauji požiūriai.
Artėjant Joninėms daugelis suka galvą, kaip sutikti šią vasaros šventę ir kokiais ypatingais patiekalais nustebinti susirinkusius svečius. Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo Jonines praleisti iškylaujant ir kartu su prekybos tinklu „Iki“...
Vienas iš produktų Berlyne vykstančioje „Žaliojoje savaitėje“, kurį siūlo vokiečiams lietuviai tai tradicinė ruginė duona, iškepta „teisingai“, pagal senovinę receptūrą.
Lašiniai – tradicinis lietuviškas patiekalas ir užkandis, tačiau kaip juos išsirinkti perkant žino nedaugelis. Vilniaus Kalvarijų turguje kartu su Tomu Rimydžiu, lietuviškoje bajoriškoje virtuvėje besispecializuojančios restorano „Ertlio namas“ šefu, renkamės teisingus lietuviškus lašinius. Kaip šia...
Buvau jums jau minėjusi, kad mėgstu kontrastus. Vieną dieną pietauti galiu valgykloje su grotomis ant langų, o kitą dieną – penkių žvaigždučių viešbučio restorane. Kontrastus galima įžvelgti ir kitu kampu: vieną dieną penkių žvaigždučių viešbučio restoranas buvo didikų arklidės, o šiandien tapo prab...
Kurį laiką buvome įtikinėjami, kad lašiniai ir riebalai yra blogis. Visi aiškino, koks nuostabus ir sveikas vartoti yra alyvuogių aliejus, beveik panacėja nuo vėžio, o gyvulinės kilmės riebalai yra priešas, tik didinantis cholesterolio kiekį. Kol mes ginčijomės dėl sudėtinių riebalų savybių, kemša a...
Ukrainos Sumų žemės ūkio universitete sugalvotas būdą, kaip turėti pagrindinio ukrainietiško delikateso - lašinių, neauginant kiaulių, skelbia portalas segodnya.ua.
Naujas kovos su afrikiniu kiaulių maru (AKM) planas grasina tautinio paveldo mėsos produktų gamybai – ar lietuviškų skilandukų, šoninės ir kitų gardumynų neteks gaminti iš lenkiškos ar vokiškos kiaulienos?
Kalbėdami apie sveiką gyvenseną, specialistai vienu svarbiausių patarimų visuomet įvardina tinkamą mitybą. Tačiau ką būtent reiškia maitintis sveikai?