Vaikystėje skaniausia daugeliui buvusią košę vėliau teko pamiršti – bent jau dailiosios lyties atstovėms, saugančioms figūrą ir vengiančios nereikalingų kilogramų. Ką gi – vienas košes mitybos specialistai rekomenduoja valgyti kasdien, kitomis pataria pasmaguriauti tik retkarčiais. Ir vis dėlto vien...
Laura Romeraitė-Kuklierienė
6 straipsnių
Kodėl verta dieną pradėti sveikais, maistingais pusryčiais? Todėl, sako mitybos specialistai, kad ryte gavę su maistu daugelio reikiamų medžiagų, ilgai būsite ne tik energingi, bet ir sotūs, o tuomet nekils pagundų sukrimsti kokį saldėsį. Esama vertingų košių, kurios rekomenduotinos ne tik norintiem...
Vienas dažniausių ir, pasak dietologų, geriausių pasirinkimų pusryčiams yra košės – jos turi daug sudėtinių angliavandenių, kurie palengva skaidydamiesi suteikia energijos ir paskatina medžiagų apykaitą. Tiesa, ne visų košių maistinė vertė vienoda. Vienos yra mėgstamos, nors sudėtinių angliavandenių...
Gydytoja dietologė rekomenduoja įvertinti ne tik skonių įvairovę, bet ir sveikatą – kartais šiek tiek saiko yra geriau už šiek tiek daugiau patiekalų ant stalo. Pažymima, kad kasdienėje mityboje saikas užtikrina ilgalaikę sveikatą, rašoma pranešime spaudai.
Jau visai netrukus šventinis stalas suburs visus mėgautis nekasdieniais valgiais ir gardėsiais – norint jų visų paragauti, nepersivalgyti pavyksta ne kiekvienam. Tačiau ši klaida ne tokia ir nekalta – kaip teigia „Delfi“ kalbinta dietoterapijos centro gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė, ...
Dietologė išvardijo 5 košių rūšis, kurių nauda – didžiulė: kitos tik augins svorį arba tuštins piniginę (99)
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, ...