laurų lapai

5 straipsnių

Guliašas – puikus pasirinkimas, kai nenorima kaisti kelių puodų. Vieno puodo patiekalai – patys geriausi. Išvirusį guliašą gardinkite marinuotais kelmučiais ir petražolėmis.

Čenakai – pats geriausias patiekalas! Sotu, skanu be galo, o darbo – minimaliai. O dar puikiau, kad šitaip nepervargstant galima paruošti pietus nors ir visam būriui. Baigiant kepti čenakus galite pagardinti grietinės šaukšteliu.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Laurų lapai (Lauraceae, Cinnamomum tamala) yra amžinai žaliuojantis daugiametis krūmas, priklausantis lauramedinių agalų (Lauraceae) šeimai. Laurų lapai naudojami jau 1000 metų kaip vienas pagrindinių komponentų maistui pagardinti, tačiau jie taip pat yra ir eterinių aliejų sudedamoji dalis bei naud...