Apie Velykų stalo karalių – kiaušinį – galime kalbėti daug, bet užvis svarbiausia pasirinkti geriausią produktą iš esamų rinkoje. Sveikos mitybos mokslininkė Lauryna Nelkinė pataria, į ką atkreipti dėmesį renkantis kiaušinius, kaip nenusipirkti jų blogų, kaip juos ruošti, kad jie išlaikytų savo mais...
Lauryna Nelkinė
7 straipsnių
Amerikiečių buldogas – tai anglų buldogų palikuonių veislė, pradėjusi plisti Didžiosios Britanijos Šiaurės Amerikos kolonijose. Čia amerikiečių buldogai buvo veisiami kaip darbiniai šunys, turėję saugoti ūkius, ginti naminius gyvulius nuo laukinių žvėrių, talkinti medžioklėje. Kaip jau sufleruoja ši...
Nenumaldomai artėja Kalėdos, vienas saldžiausių šios šventės atributų – advento kalendoriai. Prekybos vietose galima rasti įvairiausių pasiūlymų, kalendoriai kuriami ne tik iš šokolado. Ką reikia žinoti apie jų sudėtį?
Pagrindiniai dalykai, kuriuos būtina žinoti perkant vištos kiaušinius: ar ekologiški – būtinai sveikesni (1)
Didžioji dalis Lietuvos gyventojų apsipirkdami Velykoms teigia ieškantys baltų kiaušinių, tačiau juos renkantis reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į estetiką, bet ir į gyvūnų gerovės aspektus. Kaip išsirinkti etiškai augintų vištų kiaušinius ir tvariau sutikti šventę?
Mitai apie maistą ir jo galiojimą: žiūrėdami į produkto etiketę, turite suprasti kelis esminius dalykus (1)
Pasaulyje vis garsiau kalbant apie sveikesnius mitybos pasirinkimus, nematomus su tuo susijusius pavojus ir ligas, kurias išprovokuoja netinkama mityba, labai lengva pasimesti. Konservantų bijoti ar anaiptol dėkoti mokslui už jų atsiradimą? Ar daržovė iš turgaus gali būti vadinama ekologiška? Ar išm...
Ar pigesnė mityba gali būti pilnavertė? Kada galima rinktis produktą, kainuojantį mažiau, o kada taupyti savo sveikatos sąskaita tiesiog nereikėtų? Kartu su mitybos mokslininke Lauryna Nelkine keliavome į prekybos centrą apsipirkti bazinių maisto produktų. Mūsų pirkinių sarašas: miltai, pienas, maka...
Pigiausių maisto produktų krepšelis per metus brango daugiau nei 30 proc., ir tai pajutome turbūt visi. Kaip brangstantis maistas keičia lietuvių mitybos įpročius ir ar kylant kainoms įmanoma maitintis sveikai?