Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
lavašas
39 straipsnių
Šilti orai ir kiaulienos sprandinės šašlykas – amžinas vasaros ir atostogų palydovas. Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks prie šašlykų siūlo pasigaminti jogurtinį tzatziki padažą. Patikėkite – tokių šašlykų norėsite dar ir dar.
Jei namuose turite lavašo su lašiša, – nepražūsite. Beregint susuksite ypatingo skonio suktinukus, o visi stebėsis, kaip greitai jūs tai padarėte. Lavašo su lašiša suktinukų gaminkite didesnį kiekį – nerizikuokite, kad pritrūktų.
Pats sveikiausias kebabas – tas, kuris gamintas namuose. Ingredientus įdarui galima parinkti pagal tai, ko turite šaldytuve, svarbu, kad būtų daržovių. O kuo jų daugiau, tuo skaniau. Kebabai – puikus pasirinkimas neturint laiko ilgai sukinėtis virtuvėje.
Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena patiks daugeliui. Užkandį paruošite labai greitai, tik reiks lukterėti, kol visi skoniai atsiskleis. Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena – puikus sprendimas laukiant svečių.
Sakoma, kaip pasitiksi Naujus metus, tokie jie ir bus. Tad ruošiantis gražiausiai metų nakčiai daugiau laiko skirkite sau ir linksmybėms, pamiršdami gaminimo rūpesčius. Sotūs, skanūs ir greitai pagaminami vieno kąsnio užkandžiai bus kaip tik tai, ko reikia!
Skaniausio kebabo receptas, kuriuo nustebinsite net išrankiausius svečius: nuo stalo dings akimirksniu (25)
„Šiandien pasidariau ir galiu pasakyti, kad tai buvo vienas geresnių, jei ne geriausias, kebabas, kokį esu pagaminęs“, – sakė grilio entuziastas ir didžiausios Baltijos šalyje feisbuko grilio grupės „Lithuania grilling & smoking” įkūrėjas Tomas Petryla.
Šylantys orai maisto gurmanams reiškia tik viena – grilio sezono pradžią. Visgi šiemet sezoną atidarome kitaip: vakarėlius su draugais po atviru dangumi keičia pasisėdėjimai kieme ar namų balkone su šeimos nariais, o pamėgtus gatvės maisto turgelius ar festivalius atstoja namų virtuvė. Šiuo laikotar...
Šiais laikais gatvės maistas išgyvena tikrą revoliuciją – prabangius restorano patiekalus vis dažniau keičia viso pasaulio skonių patiekalai, kurių epicentre – sumuštiniai. Viso grūdo ar rauginta duona, bagetė ar brioche, indiškasis roti, lavašas, pita, naan ar meksikietiška tortilija – visi šie ter...
Šių suktinukų pagaminimas neatims daug laiko, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe. Įdarą suktinukams galite labai lengvai pakoreguoti pagal save – rinkitės savo mėgst...
Pirmadienio pavakarę į vieną Vilniaus Antakalnio mikrorajone įsikūrusią kebabinę įžengusi prezidentė Dalia Grybauskaitė maloniai nustebino čia dirbantį personalą.
Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai“ Lėja ir Smila gamino ruginių lavašų suktinukus su lašiša ir žalumynais.
Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai“ Lėja ir Smila gamino ruginių lavašų suktinukus su lašiša ir žalumynais.
Šis receptas – žmonėms, kurie virtuvėje sukiojasi ne itin dažnai arba nelabai noriai, kurie nenori pirkti daug ingredientų arba tiesiog nežino, ką su jais daryti. Jūsų dėmesiui – britiški čeburekai.