Juk ne kartą taip nutiko, kad liko picos tešlos. Neskubėkite jos išmesti – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokių gardžių sūrio lazdelių galite pasigaminti.
lazdelės
6 straipsnių
Jei užkandžių stalui norite pasiūlyti kažko naujo, neragauto ir neįprasto, gaminkite sūrio lazdeles tešloje. Traški tešla, tąsus sūris – štai dėl ko šio užkandžio norės visi. Sūrio lazdeles tešloje patiekite šiek tiek atvėsusias.
Sūrio lazdelės – tobulas užkandis vaišių stalui. Prie jų patiekite humusą, užtepėlę ar mėgstamą padažą. Gardžiąsias sūrio lazdeles valgykite tik visiškai atvėsusias.
Dar viena idėja, ką pagaminti iš daržovių – paruošti traškias cukinijų lazdeles. Traškios lazdelės itin gardžios, kol dar šiltos. Patiekite cukinijų lazdeles su pesto padažu.
Japonijos mokslininkai sukūrė kompiuterizuotas valgymo lazdeles, kurios sustiprina sūrų skonį ir gali padėti tiems, kuriems reikia sumažinti natrio kiekį savo mityboje.