Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.
lazdynų riešutai
20 straipsnių
Pikniko dėžutė arba priešpiečių dėžutė. Tinka ir į mokyklą, ir į darbą, ir į gamtą susiruošus. Pikniko dėžutę paruošite per kelias minutes.
Tiks ir pusryčiams, ir vakarienei – brusketos su mėlynojo pelėsio sūriu ir kriaušėmis. O skonis – tiesiog užburiantis. Brusketas su mėlynojo pelėsio sūriu ir kriaušėmis papuoškite mėtų lapeliais ir apibarstykite smulkintais lazdynų riešutais.
Svajojantiems apie saldžius užkandžius – dešrainiai su keptais bananais ir riešutų sviestu.
Nepalikite mažųjų be deserto – pagaminkite spurgos sumuštinį. Su riešutais ir maskarponės sūriu jis bus ne tik skanus, bet ir sveikesnis. Be to, spurgos sumuštinis bus tikrai sotus.
Naminė granola – nes galima į ją sudėti, ko tik norisi. Beje, ji gali tapti ir puikia kalėdine dovana tam, kas vertina rankų darbą ir nuoširdumą, skonį ir sveikatą. Atvėsusią granolą supilkite į stiklainį ir užsukite.
Žiedinį kopūstą pagal šį receptą paruošti itin paprasta. Tereikia viską sudėti į indą ir pamiršti 30 minučių. Valgykite žiedinį kopūstą vieną arba patiekite kaip garnyrą.
Alytaus rajone įsikūręs seniausias riešutynas Lietuvoje „Dzūkijos riešutas“. Savininkai Auksė ir Darius Barysai rudenį „gaudo“ gerą orą ir į talką kviečiasi gimines. Jiedu mano, kad šis šeimos verslas atsparus krizėms, tad jokių baimių neturi.
Dar prieš porą dešimtmečių į riešutmedžius Lietuvoje buvo žvelgiama kaip į beverčius medžius, netinkamus net malkoms, tačiau dabar požiūris pasikeitęs kardinaliai – vis daugiau ūkininkų ir sodininkų ryžtasi auginti lazdynus ir graikinius riešutmedžius, rašoma pranešime.
Vieni riešutus vadina mėgstamiausiu užkandžiu, kiti – kąsnio dydžio energijos užtaisu, rašoma pranešime spaudai. Kiekviena jų rūšis mėgstama, vertinga ir savaip ypatinga. Spalio 22-ąją atšventus tarptautinę riešutų dieną kviečiame ne tik prisiminti jų naudą sveikatai, bet ir sužinoti keletą įdomių f...
Tyrimai rodo, kad bent kartą per savaitę riešutus vartojantys lietuviai dažniausiai juos perka akcijų metu, tačiau mitybos specialistės, dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, renkantis riešutus, kaip ir kitus produktus, visų pirma, svarbu atkreipti dėmesį ne į kainą, o į pagrindinius kokybės rodiklius...
„Riešutai mūsų organizmui naudingi, tačiau ar dažnas, atsidaręs jų pakuotę, suvalgo kelis riešutus ir tada pasideda juos kitam kartui?“, – sako gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė. Ar išties riešutai sveikas maisto produktas ir kiek jų reiktų valgyti? Tokio klausimo specialistė teigia sul...
Nors bendra statistika rodo, kad pernai kainos Lietuvoje mažėjo 0,1 proc., kai kurie maisto produktai parduotuvėse ir turgavietėse pabrango kaip reikiant. DELFI aiškinasi, labiausiai per metus pabrangusių maisto produktų dešimtuką ir kas privertė infliacijos apsuptyje jas brangi.