Virtuvės šefai ir laidos „Lengvai ir skaniai“ autoriai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks šįkart jums parodys, kaip namuose pasigaminti vaflių tortą, bandeles su rikotos sūriu ir špinatais.
Lengvai ir skaniai
184 straipsnių
Virtuvės šefai ir laidos „Lengvai ir skaniai“ autoriai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks šįkart jums parodys, kaip namuose pasigaminti purų slyvų pyragą, maistingus sumuštinius su varške, gardžias bandelės su obuoliais.
Virtuvės šefai ir laidos „Lengvai ir skaniai“ autoriai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks šįkart jums parodys, kaip namuose pasigaminti žiedinį kopūstą sūrio padaže, gvakamolę su tortilijų traškučiais.
Šioje Lengvai ir skaniai laidoje jums bus pasiūlyta žavinga kulinarinė kelionė, kurioje pristatomi įvairūs patiekalai, tinkantys kiekvienam dienos valgiui. Pradėkite rytą nuo sočių ir maistingų pupelių salotų, kurios puikiai tinka kaip atskiras patiekalas arba pikantiškas garnyras ir kurias geriaus...
Virtuvės šefai ir laidos „Lengvai ir skaniai“ autoriai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks šįkart jums parodys, kaip namuose pasigaminti itin gardų pusryčių skrebutį arba prancūzišką sumuštinį.
Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Traškus, trapus, bet tiesiog tirpstantis burnoje kataifi tešlos krepšelis su gardžiu kremu. Greičiausiai tokių dažniau ragaujate kavinėse ar restoranuose. Tačiau nuo šiol kataifi tešlos krepšelius su gardžiu kremu galite pasigaminti ir namuose.
Virtus chinkalius žino visi kartvelų virtuvės gerbėjai, o štai keptų chinkalių receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Nuostabus patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Mėgaukitės keptais chinkaliais tiek pietų ar vakarienės, tiek vakarėlių metu.
Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.
Sutikite – tikras vargas, kai reikia lupti česnakų skilteles. Į pagalbą skuba virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks – dalijasi net dviem būdais, kaip greičiau ir paprasčiau atlikti šį ne itin mėgiamą darbą virtuvėje.
Virtuvės šefai ir laidos „Lengvai ir skaniai“ autoriai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks šįkart jums parodys, kaip namuose pasigaminti nuostabaus skonio marinuotas alyvuoges, keptus chinkalius, kataifi tešlos krepšelius su gardžiu kremu.
Bananai šokolade – desertas, ypač pradžiuginsiantis karštą vasaros dieną. Desertui pagaminti pakaks vos 3 ingredientų ir kelių minučių darbo. Beliks sulaukti, kol bananai šokolade sustings šaldymo kameroje.
Virtuvės šefai pataria ką daryti, kad pjaustyti vaisiai nejuoduotų – atlikite labai paprastą veiksmą
Patiekalui reikia nuluptų vaisių, tačiau pergyvenate, kad jie iškart patamsėja. Virtuvės šefai pataria, ką daryti, kad nulupti ir pjaustyti vaisiai liktų šviesūs ir patrauklūs.
Virtuvės šefai ir laidos „Lengvai ir skaniai“ autoriai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks šįkart jums parodys, kaip namuose pasigaminti užkepėles su čiorizu, virtas kriaušės su pistacijų ledais, bandeles su kremu ir šilauogėmis, spagečius su šonine ir grybais, falafeliai, kurie tinka ir kaip pagrindi...
Picos kamuoliukai patiks tiems, kas ieško naujų idėjų užkandžių stalui. Jei tik turite šaldytos picos tešlos, procesas bus itin paprastas ir greitas. Garantuojame – picos kamuoliukai tikrai susilauks valgytojų dėmesio.
Lietuviai itin mėgsta bulvinius patiekalus, tad tikrai neliks abejingi bulvių virtinukams su dešrelėmis. Šį patiekalą gaminkite ir vaikams – valgys net pasimėgaudami. Bulvių virtinukus su dešrelėmis patiekite, kol karšti.
Ryžių popieriaus užkandis su vištiena ir daržovėmis tiks net tiems, kurie itin rūpinasi savo kūno formomis. Be to, šis patiekalas tiks net karščiausią dieną. Ryžių popieriaus užkandį su vištiena ir daržovėmis dėkite į pietų dėžutę, neškitės į pikniką.
Granatai ne veltui kai kuriose šalyse vadinami stebuklingaisiais vaisiais – jie pasižymi didžiule antioksidantų, vitaminų C ir K gausa, yra puikus folio rūgšties, kalio, vario ir net geležies šaltinis. Į kasdienę mitybą įtraukus granatus mažėja tikimybė susirgti širdies ligomis, gerėja kraujo spaudi...
Bulvytės su pagardais – tiks ir piknikui, ir šeimos vakarienei, ryžių popieriaus užkandis su vištiena ir daržovėmis – itin tinka karštomis dienomis, brusketos su vytintu kumpiu – gaiviai traškus užkandis vos per 10 minučių.
Sotus ir gaivus yra šis desertas su trešnėmis. O ir atrodo itin patraukliai, kai patiektas atskirose taurėse. Desertą su trešnėmis skanaukite, kai tik jis paruoštas.