Lietinius blynus mėgsta tiek maži, tiek dideli. Prikepus visą jų kalną galima valgyti vienus ar įdaryti varške, mėsa, sūriu ir kitais įdarais. Skaniausi lietiniai blynai karšti – tiesiai iš keptuvės.
lietiniai blynai
20 straipsnių
Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.
Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.
Lietinius blynus kepame ne tik per Užgavėnes. Tad tuo vertingesnis bus šis patarimas, kuriuo dalijasi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė. Kaip kepti lietinius blynus, kad jie visada būtų plonut plonutėliai?
Šiuos lietinius blynus tikrai pavyks pagaminti kiekvienam. Puikus pasirinkimas pusryčiams, o įdarą galima rinktis ir aštrų, ir saldų. Jeigu lietinius valgysite su daržovėmis – į tešlą galima dėti druskos. Jeigu su uogomis – vanilės ekstrakto ar cinamono.
Artėjančios didžiausios metų šventės gali dovanoti ne tik laiką kartu su pačiais artimiausiais, bet ir įdomių atradimų, taip pat – ir virtuvėje. Kulinaras, pasaulio skonių tyrinėtojas Vytaras Radzevičius itin vertina galimybę pasigaminti ką nors gurmaniško ir neįprasto Kūčių bei Kalėdų stalui, rašom...
Tinklaraštininkės Astos gudrybės, kaip iškepti idealius lietinius – tiek norintiems storesnių ir minkštų, tiek plonų ir trapių (1)
Maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė kaunietė Asta Černė pasakoja, kad namuose lietinius blynus kepa labai dažnai. O kad jie visiems pavyktų tokie, kokių norisi, maisto kūrėja dalijasi keliomis gudrybėmis.
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Kartais genialumas slypi paprastume. Ir nors atidarius šaldytuvo duris gali atrodyti, kad ten „iš bado gali pasikarti peliukas“, išeitis visada yra. Dažniausiai mums trūksta ne produktų, o fantazijos, ką su jais pasigaminti. Kad jums nereikėtų sukti galvos – atlekiu į pagalbą su dviem receptais, iš ...
Užgavėnės? O taip! Jos – jau ant nosies! Nuostabusis Alfas ir vėl pateikia genialią idėją – ne šiaip blynus ar lietinius, o visą jų TORTĄ! Reikės: 3 kiaušinių Žiupsnelio druskos ~200 g kvietinių miltų 300 ml pieno 300 ml vandens 50 ml alyvuogių aliejaus Kremui: 375 g kreminio sūrelio 100 ml plakamos...
Galiu lažintis, kad tokių plonų ir minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur ragavę! Taip drąsiai siūlau lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra tikras atradimas. Esu kepusi daugybę kartų lietinius ir su pienu, ir su vandeniu, bet naudojant gazuotą vandenį lietiniai pavyksta ypatingai ploni ir s...
Lietiniai blynai – gan dažnas ir tikrai gerai žinomas patiekalas lietuviškoje virtuvėje. Tačiau kaip juos paįvairinti ir paversti ne tokiais nuobodžiais? Puikus būdas paskaninti juos keliais, netradiciniais blynams, ingredientais bei paversti naujo skonio apkepu. Paragavusiems dar kils klausimas – a...
Paprasti, skanūs ir visų mėgstami lietiniai blynai. Močiutė parodė, kaip juos paprastai ir skaniai pasigaminti. Įdarą, žinoma, galima pasirinkti ir kitokį: dešrelę, bananą ar dar ką nors įdomesnio.
Kulinarijos studijos šeimininkas šmaikštusis Gian Luca Demarco pamalonino lietuvių širdis ir prikepė lietinių blynų su šoninės ir itališko taledžo sūrio įdaru. Kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ metu konditeris Ali Gadžijevas liko nustebęs, kad ir Italijoje lietiniai blynai yra dažnai gaminami, ir iš ...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Tarpušventis – įtemptas metas skrandžiui, nes kai baigiasi vienos šventės, iškart prasideda kitos. Todėl šiuo laikotarpiu reikia stengtis maitintis lengvesniu maistu. Kaip tinkamai pasirūpinti savo organizmu tarpušvenčiu, atsiųstame pranešime pataria mitybos sveikatai poveikio tyrėja ir knygos „Auga...
Nuo vaikystės esame įpratę valgyti paprastus riebius blynus, pagardintus įvairiomis namų uogienėmis. Tačiau šį kartą siūlome kitokį – kaip sako patyręs virtuvės šefas, šiuolaikišką blynų receptą.
Nuo vaikystės esame įpratę valgyti paprastus riebius blynus, pagardintus įvairiomis namų uogienėmis. Tačiau šį kartą siūlome kitokį – kaip sako patyręs virtuvės šefas, šiuolaikišką blynų receptą.
Lietiniai yra vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų. Ir jie niekada neatsibosta, nes skonių pasirinkimas yra labai platus, o ir įdaras priklauso nuo fantazijos: nuo saldumo iki pikantiškumo, nuo aštrumo iki švelnumo. Skonių gama beribė.