lietuviška virtuvė

39 straipsnių

Rusnė Valatkaitė

Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis. Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais, o kugelį – plokštainiu, jei tai yra keturi skirtingi patiekalai? Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įvardijo šių patiekalų skirtumus, kuriuos...

2021.11.04 19:10
Jurga Brazauskaitė

Nežinau, kas šiais laikais gali gaminti tokius dalykus kaip mėsos vyniotinis, bet tas, kas pabandys, tikrai nesigailės. Tai gali skambėti keistai, bet iš tiesų jį paruošti – labai paprasta. Toks senolių laikų virtuvės kepinys man labiausiai patinka dėl to, kad yra natūralus ir sotus patiekalas, o jo...

2018.12.01 14:21
Romas Gaučas

Koks gi lietuvis nemėgsta tikro lietuviškos virtuvės pasididžiavimo – cepelinų? Tikriausiai kiekviena šeimininkė ar šeimininkas, gamindamas šį tradicinį lietuvišką patiekalą, turi savų paslapčių. Ne išimtis ir mano močiutė. Šiame recepte ji atskleidžia visas savo paslaptis. Jei galite, pasidalinkite...

2018.11.16 14:44