lietuviška virtuvė

39 straipsnių

Rusnė Valatkaitė

Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis. Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais, o kugelį – plokštainiu, jei tai yra keturi skirtingi patiekalai? Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įvardijo šių patiekalų skirtumus, kuriuos...

Jurga Brazauskaitė

Nežinau, kas šiais laikais gali gaminti tokius dalykus kaip mėsos vyniotinis, bet tas, kas pabandys, tikrai nesigailės. Tai gali skambėti keistai, bet iš tiesų jį paruošti – labai paprasta. Toks senolių laikų virtuvės kepinys man labiausiai patinka dėl to, kad yra natūralus ir sotus patiekalas, o jo...

Romas Gaučas

Koks gi lietuvis nemėgsta tikro lietuviškos virtuvės pasididžiavimo – cepelinų? Tikriausiai kiekviena šeimininkė ar šeimininkas, gamindamas šį tradicinį lietuvišką patiekalą, turi savų paslapčių. Ne išimtis ir mano močiutė. Šiame recepte ji atskleidžia visas savo paslaptis. Jei galite, pasidalinkite...