Lietuviški patiekalai

47 straipsnių

Lietuvoje gana gausus šaltasis užkandžių stalas, kur – įvairūs sūriai, rūgusio pieno produktai, rūkytos mėsos bei žuvies gaminiai, šaltiena, įvairūs mėsos vyniotiniai.

Karštųjų patiekalų asortimentas didžiulis. Čia – kepti kumpiai, kimšta paukštiena, zrazai, mėsos-kruopų patiekalai (šiupiniai), bulvių valgiai (didžkukuliai (cepelinai), bulviniai vėdarai, švilpikai, bulviniai blynai, žemaitiški blynai, virtos bulvės su krapais su rūgusiu pienu, varške ar pasukomis). Taip pat lietuviška virtuvė garsi koldūnais, virtiniais, šaltanosiais, skryliais, šakočiu, žagarėliais, obuolių sūriu.

Nostalgiją keliantys lietuviški patiekalai – šie 10 receptų ne vienam sukels pačius geriausius prisiminimus

10 šaltibarščių receptų – nuo tradicinių iki sriubos be burokėlių, bulvių ar gaminamos su vištienos sultiniu

Tarkuotų bulvių ir faršo blyneliai – iš išorės traškūs, o viduje minkšti

Traškūs, purūs, ne per saldūs – Arnas dalijasi tiesiog tobulu močiutės čirvinių blynų receptu

Iš močiutės paveldėtas bulvišnykų receptas iki šiol daugeliui kelia malonias emocijas: jų neįmanoma nemėgti

Kviečia pasigaminti naminį mėsos vyniotinį – visai nesudėtinga, be to, galima išgauti įvairiausių skonių

Šnicelis su sviestiniu padažu ir burokėlių salotomis – tikrą nostalgiją keliantis maistas

Išsiilgusiems pavasario – 7 šaltibarščių receptai: tiks ir netoleruojantiems pieno produktų

Šios varškės spurgos Zinos virtuvėje yra per 50 metų ir dar niekada neprarado populiarumo – kinta tik jų forma

Šimtmetį menančios varškinės močiutės bandos – neįmanoma apsakyti, kaip skanu

Aukštaitiški pyragėliai, kurie nuo stalo dingsta per 5 minutes, – Ona juos gamina įvairioms progoms

9 receptai su raugintais kopūstais – valgysite, kad net ausys links, o kai kurie receptai taps tikru atradimu

9 bulvinių blynų receptai: su faršu, sūriu, varške ar pievagrybiais – visi tokie puikūs, kad sunku ir išsirinkti

Kulinarinės paslaptys tiesiai iš senelių virtuvės: kaip išvirti minkštus cepelinus, iškepti gardžiausią kugelį ir pagaminti suvalkietišką troškę

Neringos patarimai, kaip namuose iškepti traškų „Skruzdėlyną“ – niekada nenuviliantis desertas

Audronė dalijasi varškės apkepo receptu: minkštas ir purus, o skoniu primena sūrio pyragą

Restoranas namų virtuvėje: vienas gardžiausių patiekalų iš virtų bulvių, kurį paruošite vos per pusvalandį

Kristina dalijasi 3 močiutės receptais – pieniška daržovių sriuba, rauginti grybai ir blynai su bulviniu padažu verti aukso fondo

Teresė parodė, kaip namuose pasigaminti obuolių sūrį: ragavusieji tikina – skaniau nebūna!

Kitoks bulvinių blynų receptas: greitas, lengvai pagaminamas ir tikrai sužavės azijietiško maisto mėgėjus

Vitalis iš Radviliškio dalijasi mėgiamo grybų padažo receptu: taip skanu, kad patiks net įprastai šių gėrybių nevalgantiems

Maisto tinklaraštininkė pataria, kaip pjaustyti cukinijas ir pagaminti ypatingą apkepą: tokio skanaus dar neteko ragauti

Įspūdingo bulvių derliaus sulaukusi Staselė iš Žemaitijos pataria, kaip išsikepti purų ir minkštą kugelį: visada pasiseks

Ypatingai traškūs agurkai žiemai: valgysite lyg ką tik paraugtus

Neabejotinai patys skaniausi: virtiniai su mėlynėmis kiekvieną nuskraidins į vaikystę

Pasidalijo močiutės kiaušinienės su svogūnais receptu, tačiau tokio susidomėjimo nesitikėjo: ji kelia tikrą nostalgiją

Dėl kugelio iš šviežių bulvių į Audronės namus suvažiuoja visi vaikai ir anūkai: žinau, kaip jį iškepti minkštą ir drėgną

Žvejų giminėje užaugęs ir vasaras prie ežero leidžiantis Kostas pataria, kaip išvirti ypatingą žuvienę: naudoju ne bet kokį vandenį

Dalijasi kaišiadoriečiams puikiai žinomu patiekalu iš virtų bulvių: be jo neapsieidavo nei vakarėliai, nei talkos

Minkšta ir labai gardi ruginė duona be raugo: pagaminsite greitai ir lengvai, o rezultatas nustebins

Karina – apie skaniausius šaltibarščius: tik nedarykite šių dviejų klaidų

Kėdainių blynai su baravykų padažu: taip skanu, kad liežuvį galima nuryti

Žinoma maisto fotografė apie „palendricą“, šiuškes ir ypatingus močiutės patiekalus: bėgant metams supranti, kodėl norisi tai perimti

Zina iš Palangos dalijasi legendinės sriubos receptu: stebiuosi, kad pamaryje ją žino ne visi

Prof. Rimvydas Laužikas: Užgavėnės Žemaitijoje skyrėsi nuo aukštaitiškų ir tradicijomis, ir valgiais

Populiarumo nepraradę sausainiai iš vaikystės – itin gardūs ir trapūs: receptas skaičiuoja daugiau nei pusšimtį metų

Firminis močiutės receptas: kaimiškas kugelis, kuriam ypatingo skonio suteikia vienas neįprastas ingredientas

Norite iškepti patį gardžiausią varškės apkepą? Kaunietė dalijasi ypatingu patarimu – valgys net tie, kas paprastai atsisakydavo

7 blynų receptai – išsirinkti skaniausius nebus taip paprasta

Pietums – 3 nesudėtingi kugelio receptai: pagaminsite lengvai ir greitai, o skonis fantastiškas

Eliza dalijasi pamoka, kaip pagaminti gardžiausius žemaičių blynus: nebijokite eksperimentuoti

Skaistė Chudobaitė

Vertingiausias palikimas, kurį gali gauti jaunas žmogus, yra senelių pasakojimai. Istorijos, pasakojimai, išmintis yra dalykai, kurie keliauja iš kartos į kartą. Labiausiai į atmintį įstringa senovinio maisto skoniai, nes tada kaip niekad aiškiai supranti, kad jie yra tokie patys patiekalai, kokius ...

Roma Macijauskaitė

Kaišiadoryse gyvenanti verslininkė Kristina Macelytė ne tik mėgsta gaminti maistą, tačiau ypač vertina iš mamos ir močiutės perimtą patirtį – per laiką išgrynintus receptus, kuriais šiandien gali lepinti artimuosius. Tačiau ne vien paslaptį, kaip ruošti skanų maistą, – Kristina perėmė ir estetikos j...

Vilma Kuraitytė-Angheluta

Šiųmečio rudens permainingi orai jau nieko nebestebina. Saulės spinduliais ir temperatūros šuoliais kone iki 30 laipsnių galėjo mėgautis visi Lietuvos regionai. Na o šilumą keičiantis lietus džiugina grybautojus – tokios oro sąlygos dovanoja nemenką grybų derlių. 32 metų radviliškietis Vitalis Babra...

Roma Macijauskaitė

Kai šiltnamiuose gausėja agurkų ir jau kasdienai to derliaus būna per daug, pradedame galvoti apie šių daržovių konservavimą žiemai. Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė kviečia išbandyti ne vienerius metus tobulintą agurkų konservavimo receptą: „Traškūs ir labai skanūs“.