Lietuvos paukštininkystės asociacija

27 straipsnių

Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Subalansuota mityba turėtų būti kuo įvairesnė, tačiau kai kurie produktai verti ypatingo dėmesio dėl savo maistinės vertės ir naudos sveikatai. Paukštiena – vienas pagrindinių baltymų šaltinių sveikai mitybai, ir, kaip pabrėžia Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, mitybos ekspertas...

2025.04.29 13:12
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Paukštieną daugelis vartojame kone kasdien, o būdami Europos Sąjungos dalimi, dėl jos kokybės galime būti visiškai ramūs: paukštininkystės ūkiai laikosi itin griežtų reikalavimų, atsisako antibiotikų, užtikrina aukščiausio lygio gyvūnų gerovę, daro gerokai mažesnį poveikį aplinkai nei kiti gyvūlinin...

2025.04.28 12:04
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Prekybos centruose gausu ryškių etikečių ir reklaminių šūkių, žadančių kokybę, natūralumą ar naudą sveikatai. Tačiau ne visa informacija yra vienodai reikšminga. Renkantis paukštieną, specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į auginimo būdą – tik gamintojai, kurie laikosi aukščiausių standartų, ga...

2025.04.28 11:40
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Artėjant Velykoms daugelis šeimų planuoja, kuo gardžiuosis prie šventinio stalo. Parduotuvių lentynose – gausybė produktų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo panašūs, tačiau jų kokybė, sudėtis ir net poveikis sveikatai bei aplinkai gali reikšmingai skirtis. Pasak mokslininkų, renkantis maistą svarbu at...

2025.04.18 14:24
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Vištiena – viena dažniausiai pasirenkamų mėsos rūšių. Mūsų parduotuvėse galima rasti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse pagamintos vištienos. Tačiau ar kada susimąstėte, kuo skiriasi lietuviška ir importuota vištiena? Nors iš pirmo žvilgsnio jos gali atrodyti panašiai, iš tiesų skirtumų slypi ne...

2025.04.17 15:43
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Maisto industrija sudaro net apie trečdalį visų pasaulinių šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų, o didžiausią poveikį daro būtent gyvulinės kilmės produktai. Jungtinių Tautų duomenimis, raudona mėsa generuoja iki penkių kartų daugiau emisijų nei vištiena, o kai kurios jos rūšys – net dešimterio...

2025.04.17 14:21
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Savo didžiulėse fermose mėsinius viščiukus auginantis ūkininkas Sigitas Petkevičius apie juos galėtų knygą parašyti. Paklaustas, kaip suskaičiuoja visus 30 tūkst. savo augintinių, ūkininkas juokauja – skaičiuoju visas kojas, paskui dalinu iš dviejų, o tuomet rimtai priduria, kad paukščių auginimo pr...

2025.04.11 15:32
Viktorija Chockevičiūtė-Žilinskė

Lietuvos paukštininkystės asociacija trečiadienį išplatino laišką, kuriame teigia, kad prieš Velykas į šalį plūstelėjo kiaušiniai iš trečiųjų šalių. Jie tikina, kad prekybos tinkle „Iki“ pardavinėjami kiaušiniai, kurių ženklinimas neatitinka Europos Sąjungos (ES) reikalavimų ir reikalauja juos išimt...

2025.04.09 16:49
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Aukščiausia kokybė – tai ne atsitiktinumas, o sąmoningas sprendimas. Tuo vadovaujasi „Vilniaus paukštynas“, nusprendęs siekti NKP (Nacionalinės kokybės produktų) sertifikato. „Tai nebuvo lengvas žingsnis – reikėjo įdėti daug darbo, investicijų ir pokyčių visoje gamybos grandinėje. Tačiau mums tai bu...

2025.04.08 13:58
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Sutinka pagal rūbą, išlydi pagal protą – dažnai girdimas posakis. Paukštienai jį galėtume pritaikyti ir taip – sutinka pagal pakuotę, pamėgsta pagal kokybę. „Pakuotė – ne tik būdas išlaikyti šviežią vištieną, bet ir informatyvi dėžutė, padedanti išsirinkti kokybišką produktą. Tereikia atidumo ir geb...

2025.03.24 18:42
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Siekiant mažinti aplinkos taršą ir užtikrinti vartotojams šviežesnį maistą, Europos Sąjunga vis aktyviau skatina trumpąsias maisto tiekimo grandines. Šios grandinės dažnai remiasi „Nuo lauko iki stalo“ principu, kuris užtikrina atsakingą kokybės kontrolę, produktų saugumą ir tvarumą visuose gamybos ...

2025.03.14 13:15
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Daugelis renkasi Lietuvoje užaugintą paukštieną ne tik palaikydami vietinius ūkininkus, bet ir dėl akivaizdžių privalumų. Trumpesnės tiekimo grandinės užtikrina, kad švieži produktai greičiau pasiekia parduotuves, išlaikydami natūralų skonį. Be to, aiški produkcijos kilmė suteikia daugiau pasitikėji...

2024.11.29 15:44
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų gausos, kaina dažnai tampa lemiamu vartotojų pasirinkimo kriterijumi. Tačiau Lietuvos ūkininkai, siekiantys aukščiausių kokybės standartų, yra įsitikinę – pirkėjai vertina vietinės produkcijos unikalumą. Tai skatina juos ne tik puosel...

2024.11.28 11:31
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...

2024.11.27 15:11
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Mūsų šalies gyventojų itin vertinama Lietuvoje užauginta ir pagaminta paukštiena sėkmingai įsitvirtino užsienio rinkose. Ir tam yra svarių priežasčių – pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuoti vištienos produktai vertinami kaip sveikatai palankesni ir išskiriantys itin aukšta koky...

2024.11.22 11:51
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Kai renkamės vietinę paukštieną, mūsų sprendimas dažnai atrodo paprastas: šviežesnė, kokybiškesnė, dažnai netgi skanesnė produkcija. Tačiau norint suprasti tikrąją lietuviškos paukštienos vertę, reikia pažvelgti giliau – į tai, ką reiškia vietinių produktų pasirinkimas ekonomikai, aplinkai ir mums p...

2024.11.20 10:21