Vartotojui – inovatyvūs produktai, gamintojui – didesnė pridėtinė vertė. Tokiu keliu eina į naujoves linkę ūkininkai, siekiantys, kad jų darbas jiems patiems būtų įdomi ir perspektyvi veikla, o pagaminti produktai patrauktų kokybę bei maistingumą vertinančių valgytojų dėmesį.
liofilizacija
8 straipsnių
Jaunystę išsauganti liofilizuota kosmetika: specialistė teigia, kad tai – geriausia, kas sukurta iki šiol (1)
Dar Peru inkai ieškojo būdų, kaip išsaugoti maistą ilgesniam laikui ir, svarbiausia, kad jis neprarastų savo maistingųjų savybių. Šis išradimas nebuvo komerciškai prieinamas iki Antrojo pasaulinio karo, kur toks procesas buvo naudojamas kaip priemonė išsaugoti kraujo plazmą, reikalingą fronto linijo...
Kažkas, perskaitęs straipsnio pavadinimą, tikriausiai šyptels – liepos antra pusė, o jie apie braškes rašo – jos jau beveik baigėsi! Iš tiesų į Kiemėnus važiavome ragauti bene paskutinių šių metų derliaus uogų. Tiesa, ne tik paprastų, bet ir liofilizuotų.
Liofilizacija – vienas iš daugelio maisto produktų konservavimo būdų, išsiskiriantis tuo, kad šiuo metu pripažįstamas kaip vertingiausias dėl keleto priežasčių.
Nuo senų laikų žmonės ieškojo būdų, kaip kuo ilgesnį laiką išsaugoti maistą neprarandant teigiamų jo savybių. Šių paieškų rezultatas – ne tik galimybė viduržiemį paragauti dar vasarą sode skintų ir užšaldytų braškių ar pagardinti patiekalą džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ar daržovėmis. Maisto ...
Visame pasaulyje besikeičiant mitybos tendencijoms ir su jomis susijusioms maisto paruošimo technologijoms, vartotojų kasdienybėje atsiranda vis naujų įpročių arba klausimų, ką geriausia rinktis.
Liofilizacija yra vienas iš daugelio džiovinimo būdų, tačiau šiuo metu – geriausias. Džiovinant įprastu būdu vitamino C produkte lieka tik apie 40 procentų, o liofilizuojant – 100. Be to, tinkamai laikant liofilizuotus produktus, jų maistines ir skonio savybes galima išsaugoti labai ilgai – net iki ...
Vis daugiau verslininkų domisi uogų, vaisių ir daržovių užšaldymu ir išdžiovinimu šalčiu vakuuminėje erdvėje (liofilizacija). Ši technologija uogose ir vaisiuose leidžia išsaugoti daugiau vitaminų ir fermentų, tačiau dėl apdorojimo kaštų yra dar palyginti brangi ir ne visiems įkandama. Mokslininkai ...