maistinė vertė

13 straipsnių

Roma Macijauskaitė

Burokėlių parduotuvėje ar turguje rasime ištisus metus ir turime iš ko – vien Europoje priskaičiuojama per 100 šios daržovės veislių. Nors skirtingų rūšių burokėliai skiriasi dydžiu, vidine struktūra, skoniu ir spalva (geltona, balta, rožinė arba tamsiai violetinė), visų maistinė vertė gana panaši. ...

Duona yra kone neatskiriama lietuvių kasdienio maisto raciono dalis. Visgi, mitybos ekspertai sako, kad ir šiame visiems gerai pažįstamame produkte gali slypėti įvairūs priedai ir konservantai, kurių vertėtų vengti. Specialistai atskleidžia ne tik, į kokius ingredientus reikėtų atkreipti dėmesį, bet...

LRT radijo laida „Ryto garsai“

Labai svarbu, kaip per žiemą buvo laikomos bulvės, nes, atėjus pavasariui, ne visos jos tinkamos maistui. Taip sako Lietuvos žemdirbystės instituto Elmininkų bandymo stoties vadovas Kęstutis Rainys.

Guoda Azguridienė, „Sveiki produktai“ valdybos narė, ekonomikos analitikė

Daugelį metų žinojome ir tarsi buvo savaime aišku, kad sultis gerti sveika. Tačiau pastaruoju metu tenka girdėti gana kategoriškų pareiškimų, kad tai - netiesa. Sultys nėra vienintelis produktas, kurio „sveikumas“  laikui bėgant kinta. Produkto reputacija priklauso nuo to, kokie sveikumo ar nesveiku...