Daug kam kyla klausimas, ar maisto derinimas gali pagerinti virškinimą, sveikatos rodiklius ir svorio kritimą, taip pat, ar maisto derinimo teorija yra teisinga. Maisto derinimo teorija nėra naujas dalykas. Senovės ajurvedos mityboje yra keletas maisto derinimo principų, o makrobiotinė dieta buvo su...
Maisto derinimas
9 straipsnių
Maisto derinimas – viena paprasčiausių ir sveikiausių dietų. Galima valgyti viską, ką mėgstate, tik skirtingu laiku. Suderintas maistas greičiau virškinamas, todėl nesukelia virškinimo sutrikimų. Produktus derinantys žmonės džiaugiasi geresne savijauta, teigia atsikratę nedidelių, bet itin nemalonių...
Paprastai per šventes per daug ir per dažnai valgome, per mažai judame, pernelyg ilgai užsisėdime, suvartojame daugiau alkoholio. Atsiranda pilnumo, sunkumo, mieguistumo jausmas. Po švenčių jaučiamės ne pakylėti, o pavargę ir apsunkę. Persivalgymą lydi ne tik fiziologinės, bet ir psichologinės pasek...
Besidžiaugiant savuose šiltnamiuose užsiaugintomis šviežiomis daržovėmis vis netyla diskusijos dėl pomidorų ir agurkų salotų: ar galima juos valgyti kartu? Tiesa ta, kad pomidoruose esančios organinės rūgštys suardo dalį medžiagų agurkuose, tačiau ta dalis nėra didelė ir, galų gale – gal grįžkime į ...
Maisto derinimo filosofijos šalininkai įsitikinę, kad galima valgyti viską, ką mėgstame, tik skirtingu laiku. Pabrėžiama, kad baltyminius produktus reikia valgyti atskirai nuo kitų, vienu metu negalima valgyti krakmolingo ir baltyminio/rūgštaus maisto, vaisių siekti tik po pertraukos. Be to, vienu m...
Alaus someljė apie populiarius užkandžius: užsieniečiams siaubą kelia mūsų vištų skrandukai ir kiaulės kojos (141)
Koks alus geriausiai dera su kepta duona? Šis klausimas nuskamba beveik kiekvienoje alaus someljė Vidmanto Čičelio rengiamoje alaus degustacijoje. Nors pats alaus ekspertas linkęs paieškoti ir išbandyti neįprastų derinių su alumi – nuo sušių iki keptų vabzdžių, – jo teigimu, tradicinė mūsų šalies vi...
Dauguma maisto produktų nuo seno turi savo poras, derančias pagal skonius. Tačiau virtuvė yra puiki vieta eksperimentams, tad kviečiame išbandyti netikėtas variacijas.
Ruošiantis Velykoms kone didžiausias dėmesys skiriamas šventės stalo patiekalams. Nesibaigiančias diskusijas apie tinkamą maisto derinimą dietologė Jūratė Dobrovolskienė vadina mitu.
Pavasarį pasitinkate vildamiesi atsikratyti kelių per žiemą ant šonų susikaupusių kilogramų? Kaip žinia, drastiškos dietos norimo rezultato neduos. O štai subalansuota mityba – pats tas. Tik ką reiškia subalansuota? Kai kurie sveikos mitybos entuziastai teigia: tai – produktų derinimas. Tad šį kartą...