Transporto ir logistikos sektoriuje galioja aiški tvarka, pagal kurią krovinių vežimas tarptautiniais maršrutais visuomet buvo sunkiojo transporto užduotis, o lengvieji komerciniai automobiliai dažniau naudojami vietiniams reisams. Abiem atvejais kol kas dominuoja su dyzeliniais varikliais komplektu...
maisto furgonai
7 straipsnių
Bernardinų kiemas, įsikūręs Maironio g. 12, kviečia gatvės maisto mylėtojus užsukti į svečius. Anot įkūrėjų, net išrankiausias gatvės maisto mėgėjas čia ras kažką ypatingo.
Sekmadienis – turgaus diena, primenama vilniečiams ir miesto svečiams, kurie nuo šiol kviečiami į naują šiuolaikinį gatvės maisto turgų. Sparčiai populiarėjančiame sostinės stoties rajone kartą per savaitę susiburs savo pačių užaugintomis gėrybėmis viliojantys ūkininkai, miestiečių jau pamėgti maist...
Aušra Stankutė ir Sigita Deveikytė – dvi lietuvės, ilgą laiką praleidusios emigracijoje, kur susirado ir savo antrąsias puses. Tačiau šiandien jos gyvena Lietuvoje, savo ateitį įsivaizduoja taip pat čia ir kuria verslo planus, rašoma pranešime spaudai.
Furgonėliais, pasirodo, galima ne tik keliauti aplink pasaulį, bet ir juose gaminti maistą. Nors gatvės maisto įvairovė Lietuvoje didėja, pasak maisto žinovų, trūksta tradicinių lietuviškų patiekalų.
Mobilieji maisto furgonai pastaraisiais metais steigiasi kaip ant mielių. Verslininkai, transporto priemonėse gaminantys ir pardavinėjantis maisto patiekalus, pripažįsta: ši veikla turi savų minusų, kurių didžiausias – vietų, tinkamų prekybai, trūkumas.
Jei prancūzų krepšininkas Tony Parkeris sumanytų atvykti į Vilnių su neseniai įsigytu maisto furgonu ir šalikelėse norėtų prekiauti Prancūzijos virtuvės skanėstais, ar jam kas leistų tai daryti? Bent jau iki šių metų tai nebuvo leidžiama: Vakarų šalyse populiari mobili, biurokratų nekontroliuojama p...