maisto gamyba

14 straipsnių

Viktorija Dačinskaitė

Agnė sako, kad prieš keliolika metų gerokai pakeitė savo mitybą ir ėmė daugiau domėtis maisto gamyba namuose. Eksperimentuodama moteris suprato, kiek daug žmonės išmeta produktų, kuriuos galima panaudoti naujam patiekalui. Ji atskleidė, kaip gamina šiandien ir kodėl į parduotuvę jai eiti beveik nebe...

JAV pareigūnai priėmė sprendimą riboti cheminių medžiagų, naudojamų gaminant nepridegančias teflonines keptuves, naudojimą. „The Guardian“ verčia susimąstyti, kad jeigu sveika mityba jums dar nebuvo pakankamai sudėtingas iššūkis, atsirado puiki proga pasukti galvą, ar maistą gaminate sveikatai žalos...

„Mes bandom“ išsiaiškinti ar verta pirkti virtuvinį kombainą „Kenwood KHH326WH“. Jis yra šiuolaikiškas, užima tikrai mažai vietos, turi begalę priedų, kurių pagalba palengvinsite savo darbą virtuvėje, o jei kažkas nepavyks – galėsite kaltinti ne save, o kombainą. Ar jis vertas virtuvės pagalbininko ...

Vertinant vienos iš Lietuvos kompanijų sanitarinę-higieninę būklę patalpoje buvo pastebėti smulkūs ropojantys vabzdžiai, panašūs į skruzdėles. Pasikonsultavus su Gamtos tyrimų centro entomologais, paaiškėjo, kad tai Lietuvoje naujai plintanti skruzdėlių rūšis - lot. Hypoponera punctatissima.

Julius Majauskas

Kur be­pa­si­suk­si, vi­sur pre­ky­bos cen­trai. Ir ką da­ryti žmo­gui, pa­si­il­gu­siam kai­miš­kos duo­nos ir šilt­na­my­je au­gin­tų po­mi­do­rų bei deš­ros, kve­pian­čios deš­ra. Dar vi­sai ne­se­niai lie­tu­viai, gy­ve­nę a­gra­ri­nė­je val­sty­bė­je, da­bar vos spė­ja pri­si­tai­ky­ti prie mo­...