Maisto kokybė

21 straipsnių

Šiuolaikiniams žmonėms reikalų vis daugėja, o laiko gaminti maistą – mažėja. Net jei pavyksta valandą pastovėti prie viryklės, maistas dažniausiai gaminamas porai dienų į priekį. Taigi kitą dieną jį tenka šildyti mikrobangų krosnelėje. Tačiau toks šildymo būdas tinka ne visiems produktams, pažymi sv...

Guoda Azguridienė, sveikos mitybos tyrinėtoja

Daugelis žino, kad yra sveika valgyti maistą, kuriame daug skaidulinių medžiagų. Kiti, ir ypač kitos, žino, kad jis lieknina, todėl suteikia jam ypatingą statusą. Po kurio laiko užsimirštame, kodėl jis taip vertinamas, ir imame abejoti, ar tikrai ta čija, linų sėmenys, moliūgų sėklos, balkšvojo gysl...

Aušra Župerkaitė

Išsivysčiusiose šalyse kalbama apie naują susirgimą – ortoreksiją, kai stengiamasi per daug kontroliuoti savo mitybą, laikantis ypatingų dietų, valgyti tik sveiką ir ekologišką maistą. JAV mokslininkas Stevenas Bratmanas, pirmą kartą aprašęs šį sutrikimą prieš du dešimtmečius, rėmėsi savo patirtimi,...

Paaiškėjo, jog „Tesco“ ir „Iceland“ prekybos tinklų parduotuvėse Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje buvo pardavinėjami ne jautienos, kaip buvo skelbiama, bet arklienos mėsainiai, informuoja „The Independent“. Tyrėjai nustatė, jog „Tesco“ pardavinėjo „Everyday Value“ mėsainius su arkliena. Skelbiama,...