Jau visai greit sukaktis, kuri svarbi visai Lietuvai ir pasauliui. Ateinančiais metais sueis dešimtmetis, kai didžiausias ir geriausias šalies portalas „Delfi“ publikuoja žymiausio šalies maisto apžvalgininko (manęs) apžvalgas, pakeitusias šalies gastronominius lūkesčius ir nuostatas labiau, negu ti...
Maisto kultūra
3 straipsnių
Prancūzija – elegancijos ir romantikos šalis, pasižyminti išskirtine maisto kultūra. Neatsiejama jos dalis – prancūzų suformuotos ir iki šiandien visame pasaulyje taikomos etiketo taisyklės, gimusios dar XVII a. Etiketo specialistė Indrė Sapagovaitė-Briedelienė pasakoja, kaip atsirado šie valgymo ir...
Maisto kultūra ir valgymo įpročiai bei požiūris į maistą neišvengiamai kinta kartu su pasauline situacija. Jiems įtaką daro ne tik pandemija ir karantinas, bet ir globalizacija, dėmesys tvarumui ir, žinoma, sveikatingumui. Kokios maisto tendencijos numatomos ateinančiais metais, pasakoja Vilma Juodk...