Vasara – geriausias metas mėgautis šviežiomis braškėmis. Visgi, neretai parsinešus namo dėžutę šviežių sodo gėrybių šios greitai suvysta. Visgi, yra gudrybių, kurias verta žinoti tam, braškes kokybiškas išlaikytumėte kuo ilgesnį laiką.
maisto laikymas šaldytuve
12 straipsnių
Nusprendėte sveikiau maitintis, bet bijote, kad nuo šiol maisto produktai atsieis brangiau? Taip tikrai nenutiks, jei vadovausitės tam tikromis taisyklėmis. Toliau – portale unlockfood.ca pateikta atmintinė, kaip išleisti kuo mažiau pinigų maistui.
Rūgštieji rabarbarai – ne tik ypatingo skonio, bet ir sveikatai naudinga gėrybė. Nors rabarbarai priskiriami daržovėms – jie dažnai naudojami ruošiant įvairiausius saldėsius: pyragus, uogienes, čatnius ar kitus desertus, rašoma pranešime spaudai.
Šviežio derliaus trešnės jau atkeliavo į parduotuvių lentynas. Trešnės – vienos tų uogų, be kurių neįsivaizduojamas šiltasis sezonas. Nors trešnes dažniausiai valgome kaip sveiką ir skanų užkandį – jomis pagardinti galima ir kitus patiekalus: desertus, salotas, gaminti įvairiausius padažus.
Šokoladas suteikia energijos, gerina nuotaiką, malšina nerimo jausmą. Daugelis mėgsta šį saldumyną, bet ar tikrai žino, koks yra šokolado poveikis žmogaus organizmui? Kodėl kartais taip norisi šokolado? Ir ar tikrai gali išberti veidą pasimėgavus gabalėliu šio saldumyno?
Vienintelis pieno produktas, tinkantis visiems: puikiai tinka kepimui, stiprina imuninę sistemą, gerina atmintį (10)
Viduržemio jūros šalių gyventojai mėgstamo maisto neįsivaizduoja be alyvuogių aliejaus, o Indijoje viena iš patiekalų sudedamųjų dalių yra lydytas sviestas ghi. Jis pasižymi ne tik ypatingu skoniu, bet ir sveikatai naudingomis savybėmis, netgi stiprina imuninę sistemą.
Nors vieni salierais gardina salotas, troškinius, sriubas ar valgo juos žalius, kiti ryškaus šios daržovės skonio tiesiog nemėgsta. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, salierai itin tinkami pošventiniam laikotarpiui, kai norisi lengvesnio maisto – juose gausu vandenyje tirpių ir netirpi...
Ruduo – sodo ir daržo gėrybių metas, tačiau norint, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios, kokybiškos ir išlaikytų gerąsias savo savybes, būtinos tinkamos daržovių bei vaisių laikymo sąlygos.
Duona – vienas pagrindinių lietuvių maisto produktų, tačiau karšta ir drėgna vasara – nemenkas iššūkis jos šviežumui. 30-35 laipsnių aplinkos temperatūra ir didelė drėgmė – tobulos sąlygos veistis pelėsiui, todėl gamintojai pastebi, kad vis daugiau vartotojų ši problema tampa aktuali.
Pomidorus ir svogūnus laikote šaldytuve? Šaldytuve ne vieta ne tik jiems, bet ir dar 23 produktams! (12)
Galima kirsti lažybų, kad jūsų šaldytuve tikrai yra tokių produktų, kurių visai nebūtina laikyti šaltai. Jei juos išimtumėte, ne tik pralaisvėtų šaldytuvas, bet ir pagerėtų maisto skonis, nes kai kuriems produktams kambario temperatūra – daug tinkamesnė negu šaldytuvo.
Kiaušinius laikydami šaldytuvo durelėse darote didžiulę klaidą: štai kodėl negalima taip elgtis (79)
Kur laikote parduotuvėje įsigytus kiaušinius? Nuo to, kaip atsakėte į šį klausimą, priklauso kiaušinių galiojimo laikas: netinkama laikymo vieta juos gali sugadinti gerokai anksčiau, nei skelbia tinkamumo vartoti data ant pakuotės. Turbūt dažną nustebins, tačiau šaldytuvo durelės, kuriose kiaušinius...
Šaldytuvuose laikomas maistas dažniausiai išlieka ilgiau šviežias, tačiau ši taisyklė galioja ne visiems maisto produktams, rašo cbsnews.com.