maisto medžiagos

9 straipsnių

Ieva Janavičiūtė

Nors augaluose, pasižiūrėjus į cheminę sudėtį, geležies yra daug, tačiau anot prof. dr. Rimanto Stuko, ji įsisavinama daug prasčiau nei esanti gyvulinės kilmės produktuose. Tai reiškia, jog žmogus, valgantis tik augalinės kilmės maistą, gauna labai mažą geležies kiekį, todėl atsitikus nelaimei, gali...

2018.06.08 13:23
Vitalijus Balkus

Kas per daug - tas nesveika. Šia liaudies išmintimi verta pradėti beveik kiekvieną pasakojimą apie tai, ką ir kaip vartojame. Dažniausiai mes patys kenkiame sau nesaikingumu, nenoru keisti įpročius, sąmoningo vartojimo įgūdžių stoka, o kartais - tiesiog nežinojimu. Dėl savo problemų patys esame kalt...

2013.11.24 15:00