Šaltuoju ir tamsiuoju laikotarpiu jaučiamas nuovargis, apatiškumas, didesnis nei įprasta mieguistumas – mūsų organizmo signalai, pranešantys apie tam tikrus kūno pokyčius, į kuriuos verta atkreipti dėmesį. Dar labiau organizmo siunčiamus signalus gali sustiprinti neseniai į žiemos laiką persuktas la...
maisto medžiagos
9 straipsnių
Nors augaluose, pasižiūrėjus į cheminę sudėtį, geležies yra daug, tačiau anot prof. dr. Rimanto Stuko, ji įsisavinama daug prasčiau nei esanti gyvulinės kilmės produktuose. Tai reiškia, jog žmogus, valgantis tik augalinės kilmės maistą, gauna labai mažą geležies kiekį, todėl atsitikus nelaimei, gali...
Įprasta manyti, kad riebalai – blogis, kuris ne tik gadina mūsų išvaizdą, bet ir kenkia sveikatai. Tačiau ar žinote, kad riebalai – viena iš pagrindinių mūsų organizmo maisto medžiagų, ir jie mums būtini? Tačiau ne vienodais kiekiais.
Yra žmonių, kurie giriasi neturį mikrobangų krosnelės ar niekada neperkantys šaldytų daržovių. Tačiau mokslininkai tikina, kad abi šios priemonės gali suteikti mums daugiau maistingųjų medžiagų negu tos daržovės, kurios verdamos vandenyje ar garuose, ar pūpso parduotuvių lentynose. Amerikos chemikų ...
Kas per daug - tas nesveika. Šia liaudies išmintimi verta pradėti beveik kiekvieną pasakojimą apie tai, ką ir kaip vartojame. Dažniausiai mes patys kenkiame sau nesaikingumu, nenoru keisti įpročius, sąmoningo vartojimo įgūdžių stoka, o kartais - tiesiog nežinojimu. Dėl savo problemų patys esame kalt...
Kasmet lapkričio 1 d. yra švenčiama Pasaulinė veganų diena. Šia proga iniciatyvinė grupė „Gerbk gyvūnų teises“ jau antrus metus organizuoja veganų festivalį Kaune ir Vilniuje. Trečiadienį, spalio 30 d., paskutiniame Kaune vykusiame renginyje buvo sugriautas ne vienas mitas apie veganus ir jų dietą.
Išoriškai panašus į kriaušę, o perpjovus minkštas ir riebus, šiek tiek primenantis gelsvai žalsvą sviestą – avokadas, puikia tinka tiek užkandžiams, tiek ir salotoms.
Medžioklės laimikis vertas daugiau negu paskubom suvalgomų kasdienių pusryčių stalo.