Dienos šiltėja, vis daugiau ir įvairesnių daržovių pasirodo ant mūsų pietų ar vakarienės stalo. Esu išanalizavusi ir pateikusi tikrai daug pavasario ir vasaros metu mus džiuginančių daržovių ir vaisių bei uogų. O kukurūzą buvau primiršusi, nors ši daržovė tikrai populiari, ypač prasidėjus grilio sez...
maisto produktas
10 straipsnių
Šaldytuve gali trūkti pieno, spintelėje – druskos ar pipirų, bet kruopų turime beveik visada. Kruopos yra be galo maistingas ir sveikas maisto produktas. O kadangi jų dar yra ir pačių įvairiausių rūšių – kruopomis paprasta varijuoti ir ruošti daugybę skirtingų patiekalų, rašoma pranešime spaudai.
Per pastaruosius keletą metų avokadai smarkiai išpopuliarėjo. Ir ne tik dėl to, kad yra skanūs ir tinka su įvairiausiais patiekalais, bet ir dėl maistingų bei vertingų medžiagų gausos. Avokaduose yra gerųjų riebalų ir kitų organizmui naudingų medžiagų, tokių kaip kalio bei magnio.
Prekyboje jau karaliauja graikiškos braškės: dietistė Vaida Kurpienė atsakė, ar jos iš tiesų naudingos (2)
Braškės – vienos populiariausių uogų, vartojamų visame pasaulyje. Šios uogos stebina ne tik išraiškingu skoniu ir ryškia išvaizda, bet ir naudingomis savybėmis. Nors lietuviškų braškių dar reikės šiek tiek palaukti, prekyboje pasirodė pirmosios graikiškos braškės.
Silkė – riebi žuvis, kurioje gausu įvairiausių organizmui naudingų maistinių medžiagų. Be silkės patiekalų sudėtinga įsivaizduoti didžiausių žiemos švenčių stalą, tačiau ar tikrai žinote, kokią silkę valgysite? Kokiems žmonėms vertėtų riboti jos vartojimą? Ir kaip atpažinti apsinuodijimą silke?
Mėsos ir pieno produktų ribojimas – tai viena pagrindinių advento laikotarpio tradicijų, kurios iki šių dienų laikosi nemažai tikinčiųjų. Visgi, ekspertai perspėja, kad drastiškas mitybos įpročių pakeitimas gali turėti nepageidaujamų pasekmių ir pataria, kaip jų išvengti, o restorano kuchmistras dal...
Grybai – vertingas maisto produktas, kuriame gausu baltymų, angliavandenių, riebalų ir vitaminų. Daugelis mėgsta grybauti ir ruošti grybų atsargas žiemai, tačiau ar tikrai žinote, kaip tinkamai paruošti grybus, kad šie būtų naudingi sveikatai? Kokių grybų reikėtų vengti? Ir kokie požymiai rodo, kad ...
„Anksčiau rūkiau, vartojau alkoholinius gėrimus, sunkiai užlipdavau į penktą aukštą, kuriame gyvenu – buvau savimi nepatenkintas, jau nekalbant apie išvaizdą. Vieno vakarėlio metu draugas nufotografavo. Pamačiau save nuotraukoje, galvoju – reikia keistis. Taigi, viskas susidėjo į viena: prasta savij...
Ekspertai apskaičiavo, kad daiguose yra iki šimtą kartų daugiau fermentų nei vaisiuose ir daržovėse, kurie puikiai veikia sveikatą ir lengvina virškinimą. Būtent dėl to jie rekomenduojami visiems, kurie nori aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis. Apie daigų naudą ir auginimą pasakoja garsi ž...
Jei tikėti tuo, ką skelbia reklamos, tai nėra sveikesnio produkto nei jogurtai. Reklamos kūrėjų ypač mėgiamo teiginio apie jogurtų naudingumą šaknys siekia net 1918 metus, kuomet jogurtai buvo pradėti gaminti pramoniniu būdu ir jais pradėta prekiauti pirmiausia vaistinėse.