maisto produktas

10 straipsnių

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Dienos šiltėja, vis daugiau ir įvairesnių daržovių pasirodo ant mūsų pietų ar vakarienės stalo. Esu išanalizavusi ir pateikusi tikrai daug pavasario ir vasaros metu mus džiuginančių daržovių ir vaisių bei uogų. O kukurūzą buvau primiršusi, nors ši daržovė tikrai populiari, ypač prasidėjus grilio sez...

2022.05.26 06:45
Rusnė Valatkaitė

Grybai – vertingas maisto produktas, kuriame gausu baltymų, angliavandenių, riebalų ir vitaminų. Daugelis mėgsta grybauti ir ruošti grybų atsargas žiemai, tačiau ar tikrai žinote, kaip tinkamai paruošti grybus, kad šie būtų naudingi sveikatai? Kokių grybų reikėtų vengti? Ir kokie požymiai rodo, kad ...

2021.09.11 17:46
Žydrūnė Domarkaitė

Ekspertai apskaičiavo, kad daiguose yra iki šimtą kartų daugiau fermentų nei vaisiuose ir daržovėse, kurie puikiai veikia sveikatą ir lengvina virškinimą. Būtent dėl to jie rekomenduojami visiems, kurie nori aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis. Apie daigų naudą ir auginimą pasakoja garsi ž...

2014.04.25 12:00
Vitalijus Balkus

Jei tikėti tuo, ką skelbia reklamos, tai nėra sveikesnio produkto nei jogurtai. Reklamos kūrėjų ypač mėgiamo teiginio apie jogurtų naudingumą šaknys siekia net 1918 metus, kuomet jogurtai buvo pradėti gaminti pramoniniu būdu ir jais pradėta prekiauti pirmiausia vaistinėse.

2013.04.27 10:00