Maisto produktų sudėties ženklinimas – svarbus ne tik dėl to, kad vartotojai žinotų, kokios žaliavos buvo naudojamos gamyboje, bet ir dėl to, kad vartotojas žinotų, jog produkto sudėtyje nėra įvairių alergenų ar medžiagų, kurių jo organizmas netoleruoja. Maistas gali paveikti vartotojų sveikatą, tod...
maisto produktų ženklinimas
6 straipsnių
Ekspertai atkreipia dėmesį: jeigu skambiai aprašyta, dar nereiškia, kad tas produktas aukštos kokybės (1)
Ant maisto produktų pakuočių šiandien galima rasti įvairių etikečių ženklinimo būdų – dalis jų susijusios su teiginiais apie maistingumą, kitos su produkto ar pakuotės tvarumu, kilmės šalimi arba produkto energine verte. Tiesa, ne visi žino kaip skaityti etiketėse pateikiamą informaciją, ką reiškia ...
Mūsų sveikata didele dalimi priklauso nuo to, kaip gyvename ir kaip maitinamės. Ir nors maisto produktų bei informacijos apie sveikatai palankią mitybą begalė, šiuolaikinis žmogus, rinkdamasis produktus parduotuvėje, kartais jaučiasi tarsi džiunglėse – tai ką galiausiai valgyti, kas – sveika, o ką v...
Produktai, pagaminti pagal Nacionalinę maisto kokybės sistemą, jau gali būti ženklinami dviem ženklais. Šie ir kiti taisyklių pakeitimai, įtraukiantys tvarios gamybos aspektus, leis išplėsti gamintojų ratą, padidinti rinkai tiekiamų kokybiškų produktų asortimentą ir suteiks platesnį pasirinkimą vart...
Kovo 15 d. paminėta Pasaulinė vartotojų teisių gynimo diena. Tai buvo dar viena proga atkreipti dėmesį į tai, kad vartotojams reikia padėti pasirinkti sveikatai palankius maisto produktus.
Maisto pramonės atstovai visais laikais stengėsi kurti tokią produktų reklamą ir įvaizdį, kad šis būtų kuo paveikesnis vartotojo sąmonei. Žvelgiant į prekių lentynas ir itin patrauklias produktų pakuotes lengva pasimesti, kas yra tikra, o kas tariama. Dar labiau sugluminti gali pačių prekybininkų ku...