Augintinių šeimininkai norėdami palepinti savo keturkojus draugus neretai jiems perka skanėstus. Visgi, net ir norėdami gero, kartais žmonės patys to nežinodami pasirenka tokius produktus, kurie gali atnešti daugiau žalos nei naudos, rašoma pranešime spaudai.
maisto technologė
12 straipsnių
10 priežasčių, kodėl turėtumėte atsisakyti protarpinio badavimo – mitybos specialistė pasakė, kam jis griežtai nerekomenduojamas (4)
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalijasi naudinga ir svarbia informacija, kurią turite žinoti apie vis dar populiarų protarpinio badavimo mitybos režimą.
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalinasi įžvalgomis, kuo skiriasi ir kas iš tiesų yra vertingiau ir sveikatai palankiau – sviestas, taukai, o galbūt populiarusis lydytas sviestas (ghee)?
Viena pigiausių lietuviškų daržovių, kurios nauda akims, odai, imunitetui – neišmatuojama: netgi padeda išvengti vėžio (1)
Jaunos cukinijos savo skoniu tikrai laimi prieš tas, kurių nespėjome laiku nuskinti ir vos galime parsinešti iš daržo. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad cukinijos turtingos skaidulinėmis medžiagomis, mikroelementais, vandenyje tirpiais vitaminais. Jos tinkamos kūdikių ir vaikų mityb...
Balandėliai – tradicinis, lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Kiauliena, ryžiai, bulvės, sotus padažas. O kur dar daug darbo reikalaujantis patiekalas... O ar kada bandėte sveikesnių bei greičiau pagaminamų balandėlių receptą? Maisto technologė Raminta Bogušienė dalinasi praktiniais gaminimo patarim...
Vasaros metu dalis vaikų dienas leidžia stovyklose, į kurias nešasi priešpiečių dėžutes. Tėvai turi didelį pasirinkimą, ką gali įdėti į šias dėžutes. Žinodami, kokius produktus geriau pasirinkti ir kaip juos derinti, tėvai ne tik užtikrina vaikams sotumo jausmą, bet ir tai, jog jie gaus visų organiz...
Atostogaudami vasarą leidžiame sau pasmaližiauti dažniau nei įprastai. Tiesa, mitybos specialistai primena, kad saldumynus reikia vartoti itin saikingai – nors iš jų ir gaunama energijos, dažnai juose gausu tuščių kalorijų, pridėtinio cukraus, įvairių maisto priedų, organizmui nenaudingų riebalų, ma...
Maisto technologė pataria, kaip išsikepti sveikesnių cinamoninių bandelių – svarbios yra kelios taisyklės (1)
Kaip dažnai susiviliojame šviežiai keptų bandelių aromatu, kilometro spinduliu jaučiamo cinamono ar šokolado kvapo? Tačiau dar dažniau išgirstame toli gražu ne laimei nuteikiančius žodžius – bandelės yra blogis! Ar tikrai bandelės negali būti sveikatai palankesnės? Sveiko maisto technologė Raminta B...
Maisto technologė žingsnis po žingsnio paaiškino, kaip planuoti kassavaitinį meniu: valgysite skaniai, sutaupysite laiko ir pinigų (11)
Vis labiau populiarėjantis savaitės meniu planavimas yra puiki priemonė ne tik sveikiau maitintis, bet ir sutaupyti pinigų. Maisto technologės karjeros kelią pasirinkusi Ugnė Ulickienė instagrame dalijasi savo kuriamais kassavaitiniais meniu, kurie padeda žmonėms sutaupyti laiko ir pagerinti sveikat...
Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent kartą per savaitę. Problema ta, kad Lietuvoje sudėtinga rasti pakankamai kokybiškos ir šviežios žuvies.
Kas dažnam lietuviui svarbiausia renkantis uogas? Žinoma, kad kilmė. Labai dažnai turguje pardavėjų klausiama – lietuviškos ar lenkiškos braškės? Bet ar tik tai svarbu renkantis uogas?
Kaip skaityti produktų etiketes ir kokių ingredientų vengti? Ar rinkdamiesi maisto produktą perskaitome etiketę? Ar suprantame, kas ten rašoma?