Lietuvoje kylant sveikuoliško gyvenimo bangai, auga ir susidomėjimas įvairiais produktais, kurie būk tai gali pagerinti sveikatą, gyvenimo kokybę ir suteikti jėgų.
Manuka medus
5 straipsnių
Medus yra saldus skystis, bičių gaminamas iš gėlių nektaro. Medus gali būti skirtingų spalvų – beveik skaidrus, šviesiai ar tamsiai geltonas, rudas. Medaus skonis priklauso nuo to, iš kokių augalų nektaro jis buvo pagamintas.
Medus slopina bakterijų ir grybelių veikimą bei veikia kaip antioksidantas, tai idealiai tinka gydyti žaizdas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ kalba gydytojas Alvydas Unikauskas.
Šis geltonas, bičių suneštas auksas nuo seno vertinamas, kaip natūralus saldiklis, be to, buvo vartojamas dar tada, kai cukrus nebuvo šitaip išpopuliarėjęs.
Jau tūkstančius metų žmonės žino apie gerąsias ir gydomąsias medaus savybes. Tačiau yra daugybė skirtingų jo rūšių.