Jeigu šokoladiniais ar karameliniais desertais prisisotinote ir ieškote naujų skonių, pats metas išbandyti skanėstų su kvapniuoju marcipanu. Šie desertai yra netgi aprašyti pasakose, rašoma pranešime spaudai.
Marcipanai
6 straipsnių
Kiekvienas ras tobuliausią desertą sau! Pyragai, bandelės, keksiukai, ledai, pyragaičiai, pudingai, putėsiai, saldainiai, sausainiai, tortai, želė, vaisių ir uogų desertai.
„Ar jūs buvote Austrijoje? O ar valgėte Vienos štrudelį?“, – klausdama manęs viešbučio „Royal SPA Residence“ restorane pokalbį pradeda konditerė Loreta Mieliauskienė.
Konditerijos gaminiai – ne tik smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas dėl savo paslaptingos kilmės istorijos sukeliantis daugiausiai diskusijų – tai marcipanas. Jis Lietuvoje gyvuoja daugiau nei 400 metų. Marcipanas buvo itin mėgstamas ir vertinam...
Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.
Receptas po recepto keliauja į mūsų pašto dėžutę. Savaitgaliui siūlome išbandyti mūsų skaitytojos Agnės pyragaičius. Ji teigia, kad tai jų šeimos receptas, keliaujantis iš kartos į kartą. Tiesa, moteris prisipažįsta, kad jį truputėlį transformavo.
Gardūs, traškūs ir labai labai kvapnūs. Šie pyragėliai į jūsų namus atneš pavasariško žaismingumo!